Din cuprinsul articolului
Medic, despre leguma care „încetinește creșterea zahărului din sânge și protejează împotriva diabetului. Această legumă este o sursă de antioxidanți importanți”, spune un medic specialist în diabet și nutriție.
Potrivit medicilor, unele legume pot reduce riscul de diabet prin reducerea vârfurilor de zahăr din sânge . Dr. Sarah Brewer afirmă că varza de Bruxelles încetinește creșterea zahărului din sânge după ce mâncăm.
Leguma care încetinește vârfurile de zahăr
Varza de Bruxelles. Conțin fibre care sunt absorbite lent de organism. Această proprietate a acestuia ajută la încetinirea absorbției zahărului în sânge. Leguma este bogată în vitamine importante (K, C și E), precum și în antioxidanți, folați și minerale, inclusiv potasiu, calciu și mangan.
Acidul alfa lipoic este un antioxidant care se găsește în varza de Bruxelles. Crește sensibilitatea la insulină, făcând-o să funcționeze mai eficient.
Medicul recomandă consumul de varza de Bruxelles crudă sau gătită la aburi. Este important să nu gătiți prea mult legumele pentru a-și păstra proprietățile benefice.
„De exemplu, vitamina C se va descompune și mineralele vor rămâne în apa de gătit”, a spus Dr. Brewer pentru Daily Express.
Medicul mai spune că trebuie consumate cinci porții de legume și fructe pe zi. Aceasta este regula de bază a unui stil de viață sănătos.
Beneficii ale varzei de Bruxelles
Acumularea componentelor utile cu consumul regulat al produsului are loc treptat, iar efectul lor benefic asupra organismului este incontestabil. Glucoza și aminoacizii asigură normalizarea activității inimii. Varza de Bruxelles este o excelentă prevenire a aterosclerozei, care provoacă boli cardiace și vasculare. Deoarece este bogată atât în vitamine, cât și în oligoelemente, întreaga compoziție are un efect benefic asupra pereților vasculari, întărindu-i și prevenind apariția plăcilor de ateroscleroză.
Efect pozitiv dovedit asupra vederii
Produsul are un efect pozitiv dovedit asupra vederii, în special asupra retinei, potrivit publicației. Deoarece varza de Bruxelles conțin vitamina A și luteină, ei ajută la menținerea funcției vizuale prin prevenirea proceselor degenerative care se pot dezvolta în retină.
În ceea ce privește vitamina K, nu numai că îmbunătățește funcțiile hematopoietice, dar și protejează sistemul nervos prin stimularea funcției creierului. Acidul ascorbic, care este prezent și în produs, este un antioxidant natural eficient care îmbunătățește adaptarea unei persoane la schimbarea anotimpurilor.