Din cuprinsul articolului
O legumă ieftină ” resuscitează” la propriu ficatul și scade colesterolul. Dr. Mariat, nutriționist rus, spune că usturoiul este cel care ajută la normalizarea activității ficatului.
În plus, anghinarea ajută și ea acest organ, făcându-l să funcționeze mai bine. Dr. Mukhina adaugă că consumul de anghinare are efecte coleretice și hepatoprotectoare. Ca urmare, organismul se eliberează mai intens de uree, toxine și săruri ale metalelor grele și, în plus, scade nivelul colesterolului.
„Anghinarea va fi utilă în colecistită, hepatită cronică, insuficiență renală, ateroscleroză și obezitate”, spune medicul.
În ceea ce privește celălalt produs care ajută la normalizarea funcției hepatice – usturoiul, acesta trebuie consumat doar în doze mici, avertizează Dr. Mariyat Mukhina.
Potrivit medicului, aminoacizii conținuți de acesta au un efect benefic asupra celulelor hepatice: datorită acțiunii lor, structura celulară a hepatocitelor poate fi refăcută.
O altă calitate importantă a legumei condimentate este că previne coagularea sângelui și tromboza și are un efect pozitiv asupra circulației sângelui.
Utilizând această legumă în dieta dumneavoastră, puteți crește semnificativ funcțiile de protecție ale organismului, astfel încât în timpul iernii să fie unul dintre cele mai dorite produse de pe masa dumneavoastră.
Consumul său regulat îmbunătățește semnificativ echilibrul microflorei intestinale, neutralizând acțiunea microorganismelor dăunătoare.
Acest produs alimentar ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Datorită acestui fapt, puteți îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular.
Această legumă aromată ar trebui să fie inclusă în dieta dvs. pentru cei care doresc să accelereze procesul metabolic în organism. Acesta susține sănătatea generală a organismului și crește vitalitatea.
Dar, în ciuda beneficiilor sale, această legumă are substanțe puternice, al căror exces poate duce la consecințe nedorite și nu face decât să înrăutățească starea. Atunci când mâncați și mai ales când vă tratați cu ea, trebuie să fiți extrem de atenți și să nu exagerați cu cantitățile consumate.
De asemenea, ar trebui să limitați consumul acestei legume în următoarele cazuri: pe stomacul gol; cu o săptămână înainte de o operație iminentă, deoarece afectează coagularea sângelui; în pancreatită, boli biliare, boli de ficat, deoarece stimulează puternic sistemul digestiv și poate provoca crampe și arsuri la stomac; în obezitate, deoarece declanșează apetitul; în epilepsie, deoarece poate provoca o criză de epilepsie, scrie ActualNo.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…