Medic: 3 tipuri de carne ar putea ajuta la prevenirea demenței

O nouă cercetare a identificat antioxidanți puternici în soiurile populare de carne care ar putea duce la scăderea riscului de demență.

Demența este un termen generic pentru un grup de afecțiuni distructive legate de un declin cerebral continuu. Contrar opiniei populare, ea nu este un rezultat direct al îmbătrânirii. Acest lucru înseamnă că există modalități de a reduce riscul de a suferi de această afecțiune care îți răpește mintea. Mai mult, consumul de carne ar putea deschide o cale către antioxidanți care ar putea ajuta la protejarea creierului.

De la o friptură consistentă la puiul prăjit, nu este un secret că românii se bucură să mănânce carne.

În timp ce produsele procesate și bucățile grase ar putea doar să vă completeze papilele gustative, carnea slabă ar putea oferi mai mult decât o mâncare gustoasă, potrivit cercetărilor.

Un studiu, publicat în revista Antioxidants, a identificat noi antioxidanți în carnea de vită, de porc și de pui, cunoscuți sub numele de Imidazole dipeptide (IDP).

Vestea bună este că aceste bunătăți au fost anterior legate de un risc mai mic de demență, potrivit Dr. Andre Brittain-Dissont.

Dr. Brittain-Dissont a declarat: „S-a demonstrat că dipeptidele imidazolice, cum ar fi carnosina și anserina, au proprietăți neuroprotectoare care pot contribui la prevenirea demenței.

3 tipuri de carne ar putea ajuta la prevenirea demenței

„S-a demonstrat că au efecte antioxidante și antiinflamatorii care pot ajuta la protejarea creierului de daunele cauzate de stresul oxidativ și de inflamație.”

De fapt, acești antioxidanți vă pot proteja creierul în mai multe moduri, a explicat medicul.

Fie că ajută la inhibarea acumulării de proteine anormale, cum ar fi beta-amiloidul și tau, care sunt ambele legate de afecțiunea care îți răpește mintea, fie că îmbunătățesc livrarea de oxigen și nutrienți către creier, aceștia au câteva trucuri în mânecă.

Nu trebuie să credeți doar cuvintele medicului, deoarece cercetările publicate în Journal of Alzheimer’s Disease evidențiază, de asemenea, legătura benefică dintre acești antioxidanți și afecțiunea cerebrală.

Echipa de cercetători a constatat că persoanele cu niveluri mai ridicate de carnosină și anserină în sânge au prezentat un risc mai scăzut de a dezvolta această afecțiune care le răpește mintea pe o perioadă de urmărire de 10 ani.

Un alt studiu, publicat în revista Nutrients, a sugerat că suplimentarea cu carnosină timp de șase luni a îmbunătățit funcția cognitivă la adulții în vârstă cu tulburări cognitive ușoare.

„În timp ce aceste rezultate sunt promițătoare, este important de reținut că dipeptidele imidazolice sunt doar unul dintre numeroșii factori care pot contribui la sănătatea creierului și la prevenirea demenței”, a declarat Dr. Brittain-Dissont.

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

30 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

60 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: