Sari la conținut

Măsuri stricte, fără precedent, în prag de sărbători. Cum va fi Crăciunul?

măsuri

Olanda a luat o serie de măsuri fără precedent. Începând cu această săptămână, se va  instaura carantina pentru o perioadă de cinci săptămâni, fiind cea mai severă măsură de până acum.

„Olanda se va închide timp de cinci săptămâni”, a declarat Mark Rutte într-o intervenţie televizată transmisă de la sediul Guvernului din Haga, în faţa căruia erau adunaţi protestatari. Strigăte şi fluierături la adresa premierului Rutte au putut fi auzite în timp ce acesta ţinea discursul, notează agențiile internaționale de presă.

„Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez situaţia, referindu-se la protestatari.

Măsurile luate vor fi în vigoare până pe 19 Ianuarie și au fost impuse întrucât numărul contaminărilor a înregistrat creșteri bruște, iar bilanțul deceselor a depăsit 10.000.

Ce restricții au fost impuse olandezilor

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să-și reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maximum doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

Și Cehia i-a măsuri de restricție

Guvernul ceh a anunţat luni că reintroduce interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 23:00 și 5:00, şi închide din nou restaurantele şi barurile din ţară, începând de vineri, inclusiv în perioada Crăciunului.

Republica Cehă, care are 11 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o creștere a infecţiilor cu coronavirus la începutul toamnei, cu 15.000 de cazuri noi pe zi, şi de atunci s-a străduit să limiteze răspândirea bolii.

Încetinirea epidemiei a determinat guvernul să relaxeze unele restricţii, la începutul lunii decembrie, inclusiv prin redeschiderea restaurantelor, muzeelor şi galeriilor, dar măsura a fost de scurtă durată. În ultimele săptămâni, Cehia a înregistrat în jur de 6.000 de cazuri noi de contaminare pe zi.

De la începutul pandemiei, în martie, în Cehia au fost 580.000 de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 9.600 de decese.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel