Categories: Ştiri sănătate

Măsuri inedite pentru a combate pandemia, implementate în toată Europa. 15 persoane au fost deja arestate

În timp ce rata de vaccinare este extrem de scăzută, la nivel european, autoritățile adopta multiple măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. Printre aceste măsuri a revenit carantinarea, care vizează persoanele nevaccinate.

În Europa, crește în continuare numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, unele țări recurg la impunerea de noi restricții, în încercarea de a stăvili acest fenomen generat în principal de rata scăzută a vaccinării anti-COVID, comunică RRA.

Măsuri pentru limitarea răspânirii virusului

În Olanda a fost reintrodusă aseară carantina parțială pentru a face față numărului tot mai mare de cazuri de COVID.

Poliția a arestat 15 persoane într-un oraș din nordul țării, unde forțele de ordine s-au confruntat cu sute de oameni nemulțumiți de închiderea, de la 8:00 seara, a barurilor cafenelelor și restaurantelor.

Măsura se va lua până în 4 decembrie iar clienții sunt obligați să prezinte certificatele verzi. Ora obligatorie de închidere nu se aplică și teatrelor, sălilor de cinema și de concerte.

Meciurile și întâlnirile sportive pot avea loc, dar fără prezența spectatorilor în tribune. Şi Austria plasează în carantină, de mâine pentru 10 zile, circa două milioane de persoane nevaccinate. Cancelarul austriac a explicat azi că trebuie pus capăt cercului vicios al infectărilor provocat de rata ,,rușinos de scăzută a vaccinării”.

Aproximativ 65% din populația Austriei este imunizată anti-COVID cu schema completă – notează Reuters. Potrivit noilor măsuri, oamenii nevaccinați vor putea ieși din casă doar pentru anumite activități considerate vitale, cumpărături de produse esențiale, mers la serviciu, la școală sau la medic.

Ei își mai pot părăsi locuințele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor arată într-un rapport acum două zile că 10 țări din Uniunea Europeană, între care Olanda, se află într-o situație foarte îngrijorătoare în ce privește evoluția COVID, iar alte 10, între care au Austria și România, într-una îngrijorătoare. Metoda utilizată include nu doar valorile absolute, numărul de cazuri, spitalizări și decese, ci și evoluția lor recentă.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

4 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

24 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

44 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: