Sari la conținut

Măști de toamna care te întineresc

Nu ai nevoie de creme scumpe pentru a-ți face tenul frumos și luminos. În propria bucătărie găsești toate ingredientele de care ai nevoie

Poate cel mai comun și la îndemână ingredient pentru o mască de față este castravetele. Are un conținut ridicat de apă, de vitamina E și uleiuri naturale, așa că e bun pentru toate tipurile de ten – gras, uscat, sensibil sau normal. Tăiat în feliuțe subțiri, poate fi pus direct pe față, inclusiv pe ochi, pentru că reduce cearcănele. Deoarece degresează pielea, te scapă de acnee, apoi ameliorează arsurile solare, îți catifelează și împrospătează tenul, pentru că hidratează în profunzime pielea. Poate fi combinat, în măști, cu argilă și ulei de măsline, cu iaurt pentru o curățare în profunzime, cu albuș de ou și o lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, dacă vreți să scăpați de punctele negre și să vă închideți porii. Nu sunt, însă, singurele legume și fructe din bucătărie care fac minuni. Vă dăm câteva exemple.

Perele, bune pentru persoanele cu ten uscat 

Sunt bogate în fibre și vitamica C, sunt sățioase și hidratante. De aceea, sunt ideale pentru măștile pentru ten uscat. Se decojesc, se zrobesc cremă, se amestecă cu albuș de ou și o linguriță de ulei de măsline. Masca rezultată se poate folosi pe față și decolteu, pentru că hidratează tenul în profunzime.

Masca din mere, revitalizant puternic

Merele au un conținut bogat de fibre și vitamina C. Se spune că un măr consumat pe zi e sănătate curată. Dar e bun și în măști pentru față, pentru cei care nu au pielea sensibilă. Sucul de mere, combinat cu puțină miere și banane zdrobite, constituie o mască hrănitoare pentru față și decolteu.

Nucile – bogate în vitamine, magneziu, fier și acizi grași nesaturați – sunt ideale pentru hrănirea tenului

Aportul zilnic de vitamina E îl obții dacă mănânci 7-12 nuci. Pe lângă aceasta, mai conțin vitaminele A, B, C, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, cupru, acizi grași omega 3, proteine, fibre și polifenoli. Un adevărat cockteil de vitamine și minerale. Tocmai de aceea, pot fi folosite și în măști ușor de preparat. Macini un pumn de nuci, adaugi o lingură de miere și puțin lapte, amesteci bine, după care aplici amestecul pe față. Stai 20 de minute, după o scoți, cu apă- sări ușoare, cu o dischetă demachiantă îmbibată în lapte. După alte 10 minute, te speli cu apă călduță. Nu e bună pentru ten sensibil.

Prunele degresează pielea

Pentru a face o mască, zdrobeștecremă câteva prune, adaugă o lingură de miere și una de iaurt și amestecă până se omogenizează. Pasta se lasă pe față 20 de minute, după care o speli și apoi îți clătești fața cu apă minerală. Se aplică săptămânal.

Strugurii, remediu pentru piele obosită

Dacă pielea se usucă și își pierde suplețea, apar ridurile. De aceea, poți face o mască hidratantă din struguri albi. Zdrobește câțiva și amestecă- i cu un castravete ras fin. Apoi adaugi o linguriță de miere și una de argilă. Masca e bună pentru ten uscat.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel