Din cuprinsul articolului
Maslinele, beneficii pentru sanatate. Acest aliment bogat în grăsimi sănătoase pot fii salvarea pentru cei diagnosticați cu o boală ce se manifestă prin inflamarea articulațiilor.
Guta este o boală cronică care se manifestă prin inflamarea articulațiilor, inclusiv durere, umflare, mobilitate redusă și cel mai adesea – în mai mult de jumătate din cazuri – este afectată articulația piciorului de la baza degetului mare.
Pielea se înroșește și se umflată încât chiar și cea mai ușoară atingere poate provoca dureri chinuitoare bolnavilor. Pe lângă disconfort fizic, reduce capacitatea și dorința de a smai face milcare, iar imobilizarea duce la o serie de alte probleme. Întrucât boala este cronică, cu perioade de remisie și exacerbare, este important ca pacienții să facă tot ce le stă în putere pentru a reduce perioadele de exacerbare a gutei, potrivit sfatulmedicului.ro.
O schimbare a stilului de viață și a meniului zilnic poate fi foarte benefică pentru cei care suferă de gută, studiile recente indicând măslinele de gută ca un adevărat panaceu și primul ajutor pentru pacienți.
Hiperuricemia este cauza principală a gutei. Și întrucât printre cauzele sale se numără, pe lângă predispoziția genetică, excreția redusă de săruri urate ale acidului uric, aportul anumitor medicamente și dieta sau mai degrabă alegerea alimentelor, modificările din meniu pot fi extrem de utile și vă pot ajuta să depășirea sau reducerea simptomelor severe de gută.
Este posibil ca persoanele care suferă de gută să consume mai multă purină decât este necesar prin alimente, ceea ce duce la tulburări ale funcției renale. O cantitate excesivă de acid uric în sânge, cristalele de urat se adună în articulații, dau naștere afecțiunii numite gută.
Micile schimbări în dietă ajută cu siguranță. Evitarea alimentelor bogate in purine, cum ar fi fleacurile, sardinele, alcoolul, drojdia, baconul, spanacul etc. conțin o mulțime de purine și trebuie evitate în întregime sau reduse la minimum de către cei care suferă de gută.
Oamenii de știință susțin că măslinele, și în special măslinele verzi, sunt extrem de valoroase pentru gută, deoarece au proprietăți antiinflamatorii pronunțate. Unul dintre polifenolii pe care îi conțin are o activitate farmacologică precum ibuprofenul de exemplu și acționează ca un agent antiinflamator natural.
Astfel, consumul de măsline reduce inflamația, ameliorează durerea și îmbunătățește stima de sine a celor care suferă de gută, dar și de alte boli inflamatorii articulare precum poliartrita reumatoidă, de exemplu. Măslinele au cu siguranță și alte beneficii pentru sănătate – sunt bogate în antioxidanți, susțin funcționarea inimii și mențin oasele sănătoase, dar unul dintre principalele lor beneficii este tocmai ameliorarea inflamației din organism.
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…