Sari la conținut

Ingredientul minune care reduce drastic caloriile ingerate. Cum trecem peste mesele de Paște fără kilograme în plus, recomandările unui nutriționist celebru

Masa de Paște. Reguli de nutriție pentru a evita îngrășarea. Anul acesta mișcarea este limitată, dat fiind contextul pandemiei de coronavirus. Așadar, atenția trebuie să fie sporită! Excesele alimentare sunt complet contraindicate.

Ca în fiecare an, nutriționiștii atrag atenția tuturor celor care nu vor să pună rapid câteva kilograme în plus asupra regulilor după care ar trebui să cumpere alimentele și să le gătească pentru Sărbători.

Așadar, cuvântul de ordine este cumpătarea. Fără excese alimentare sau de alcool, iar dulciurile din comerț ar trebui evitate. Un ingredient minune ar trebui folosit preponderent la desertul de casă. Îndulcitorul pe bază de stevia face minuni întrucât ne scapă de zahăr, cel responsabil de creșterea indicelui glicemic. Se poate folosi cu succes în cozonac, pască sau alte prăjituri, deoarece rezistă la copt și nu își schimbă gustul. Este o variantă excelentă în contextul actual, când trebuie să fim cumpătați cu caloriile.

Masa de Paște. Reguli de nutriție pentru a evita îngrășarea. Iar dacă vreți neapărat să cumpărați, luați din sectoarele de dulciuri destinate diabeticilor. La numărul de calorii, poate că dulciurile diabeticilor sunt similare cu cele clasice, însă neexistând zahăr, nu mai crește glicemia, un lucru important când sunt multe feluri de mâncare la masă, fără să mai luăm în calcul și alcoolul.

Masa de Paște. Reguli de nutriție pentru a evita îngrășarea. “Paștele este un motiv de sărbătoare, inclusiv culinară, iar obiceiul românesc este să avem masa plină cu de toate. Până aici totul bine și sănătos, dar combinațiile alimentare și cantitățile nu sunt cele potrivite. Acest ”cu de toate” domină obiceiurile alimentare ale românilor, de la shaorma la masa de Paște. De obicei, suntem mult mai puțin atenți în perioada de Sărbatoare la tot ce facem, suntem mai cheltuitori decât de obicei. Așa că mai întâi de toate, trebuie să citim eticheta produselor pe care le cumpărăm, mai ales dacă acestea sunt preambalate.

Urmărim numărul de E-uri, care nu trebuie să fie mai mare de 3, cantitatea de zahăr și sare, compoziția produsului. Mai apoi, nu amestecăm în același fel de mâncare sau la aceeași masă. produsele din carne, cu lactatele și oul. Dulciurile ar trebui făcute în casă, fără zahăr pe cât posibil (îndulcitorul xylitol poate fi o soluție) și consumate în prima parte a zilei, în niciun caz imediat după masă. Alcoolul poate fi consumat cu moderație, adică 1-2 pahare vin sec de exemplu, la distanță de o oră de la masă”, recomandă Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina stilului de viață, care are la activ o slăbire spectaculoasă, dar și multe cazuri reușite de slăbire și menținere în rândul pacienților săi.

De altfel, medicul care a pus la punct #MetodaDrBalanica, dedicată tuturor celor care vor să adopte un stil de viață sănătos, atrage atenția și asupra unui alt aspect important care trebuie respectat și de Sărbători: programul de 3 mese pe zi și două gustări. În plus, contează modul cum gătim alimentele: putem alege sosul de muștar în locul maionezei, carnea slabă de curcan în locul celei de vită și putem renunța la ulei în procesul de gătire al preparatelor de Sărbători. Iată cum ar trebui preparate corect drobul și carnea de miel, în viziunea medicului Florin Ioan Bălănică:

“Carnea de miel este carne roșie grasă, cu un nivel nutrițional ridicat, bogată în proteine de bună calitate, dar mai greu digerabilă și bogată în grăsimi. Este important să o preparam la grătar sau la cuptor, fără ulei, însoțită de usturoi verde, salata verde, spanac. De ce? Pentru a crește digestibilitatea preparatului. De exemplu, se pot consuma friptura de miel, împănată cu usturoi și mirodenii, cu salată verde; sau, stufat din miel; sau tocăniță din miel cu fasole verde. Drobul este un fel de mâncare tradițional, dar nu trebuie să combinăm carnea cu oul. Așa că îl putem prepara tradițional din carne de miel, verdeturi, dar fără ou. Îl consumăm în prima parte a zilei sau cel mult la a doua gustare, în funcție și de celelalte mese ale zilei, împreună cu un muștar fără zahăr”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel