Butoiul crimei din Caracal încă reușește să stârnească multe controverse. Sunt medici și criminologi care nu pot crede că un cadavru poate fi ars într-un butoi, în curte și după să rămână bijuterii sau să fie răcit complet a doua zi.
În emisiunea Subiectiv a lui Răzvan Dumitrescu de la Antena 3, a fost contactat medicul legist Dan Mărculescu, pentru a i se solicita părerea vizavi de concluziile IML cum că ADN-ul oaselor găsite în butoiul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei.
Medicul Dan Mărculescu a fost destul de rezervat în intervenție, dorind să știe din ce părți s-au recoltat probele. Conform anchetei, probele s-au recoltat din osul coxal și un cartilagiu de creștere.
Legistul a dorit să fie cât se poate de explicit, mirat că un cartilagiu de creștere a rămas intact, în condițiile în care totul a fost ars. De aceea, a exemplificat cu un pasaj dintr-un interviu cu o doamnă care lucra la un crematoriu din Detroit. Dumneaei a povestit protocolul arderii unui cadavru, la crematoriu, în urma unei experiențe bogate acumulate.
Iată ce spune această persoană: ”Incinerarea durează cam două ore, la temperatura de aproape 1000 de grade Celsius. La final, rămân, de obicei, craniul, coloana, oasele șoldului și o parte din creier. Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, mă uit în cuptorul de ardere și de obicei văd o masă neagră, densă, care este, tot timpul, creierul. Uneori, după încheierea completă a incinerării, creierul este tot acolo! Este atât de dens, încât nu poate fi descompus. Este protejat de craniu. La final, când iau oasele și mătur unitatea, pun tot ce rămâne pe o masă de metal. Sunt mereu bucăți de creier acolo.”
De aceea, medicul legist Dan Mărculescu crede că ceva a rămas nespus în toată povestea crimei de la Caracal.
Chiar și la 1000 de grade, distrucția corpului nu este completă, s-a spus în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…