Dacă natura nu v-a înzestrat cu niște sâni simetrici și estetici, iar încrederea de sine dispare încet dar sigur, implantul mamar vă poate îmbunătății considerabil imaginea aspectului dumneavoastră fizic. O schimbare este oricând binevenită, cu atât mai mult cu cât este și necesară, dar oare toate femeile pot apela la chirurgia estetică?
Cine este candidatul ideal pentru intervenția de implant mamar?
Operația de chirurgie estetică se poate realiza cu succes dacă starea fizică generală este bună. În general, orice femeie poate să-și facă o intervenție de mărire a sânilor, mai puțin pacientele care sunt însărcinate sau care prezintă cancer la nivelul sânului. De asemenea, dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu recomandă ca după terminarea alăptării, pacienta să aștepte 3-4 luni până la intervenția de mărire a sânilor: ”este important ca în momentul în care o persoană se decide să apeleze la operația de mărire a sănilor, să discute în prealabil cu chirurgul pe care și l-a ales și să-i împărtășească așteptările sale în urma acestei intervenții și să urmeze îndeaproape sfaturile acestuia. Personalul medical poate oferi informații și recomandări obiective, astfel încât pacienta să opteze în cunoștință de cauză pentru varianta care i se potrivește cel mai bine. Trebuie precizat faptul că implanturile mamare sunt de diferite tipuri și forme iar metodele de realizare a intervenției sunt și ele multiple. Orice decizie se va lua în final, va fi de comun acord cu pacienta”.
Candidatul ideal pentru intervenția de chirurgie estetică trebuie să fie în primul rând apt din punct de vedere medical, să fie stabil mental și emoțional, de preferat nefumător, auto-motivat, cu așteptări realiste asupra rezultatului intervenției pe care și-o dorește, și nu în ultimul rând, foarte bine informat despre riscurile, complicațiile și măsurile pre și post operatorii.
”În prezent, cele mai multe intervenții de mărire a sânilor se realizează printr-o incizie la nivelul șanțului inframamar, dar există și varianta periareolară. Ca locație, implantul poate fi situat submuscular sau subglandular. Implantul cu gel siliconic este cel mai utilizat, reprezentând cea mai bună alegere, deoarece e apropiat la palpare de un sân natural, este elastic, dar nu își schimbă forma și modelul, nu se scurge, chiar dacă, dintr-un motiv oarecare, s-ar produce o fisură în implant”, a mai declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
Ce presupune intervenția de mărire a sânilor?
Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să vă programați la o consultație. Urmează un examen local, măsurători și simulare computerizată, stabilirea indicației chirurgicale, realizarea unui set de analize și în final, programarea intervenției.
Operatia de mărire a sânilor se efectuează sub anestezie generală și constă în crearea unui „buzunar” despărțitor în care se introduce implantul – sub glanda mamară sau sub mușchi. În timpul operației, pacienta va primi perfuzie cu antibiotic pentru prevenirea infecțiilor. După operație, pacienta va rămâne sub supraveghere medicală încă 12 ore, după care va putea fi externată. Timp de 2 luni este recomandat să poarte o bustieră specială, să evite expunerea la soare sau solar, precum și efortul fizic.
De reținut este faptul că doctorul chirurg este cel care stabilește succesul unei intervenții de mărire a sânilor, el fiind cel care decide opțiunea de introducere a protezei și tipul de implant potrivit corpului dumneavoastră.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…