În fiecare an pe 13 decembrie, o mare sfântă este prăznuită de către creștini, iar mii de români îi poartă numele, dar mulți nu îi cunosc marea putere pe care o au rugile îndreptate ei.
Sfânta Lucia este o sfântă mai puţin cunoscută în calendarul ortodox, însă povestea aceastei muceniţe trebuie cunoscută de toţi cei care îi poartă numele.
Sfânta Lucia este venerată că sfântă şi de către catolici, anglicani, luterani, precum şi de către credincioşii ortodocşi.
Sfânta Muceniţă Lucia era din Siracuza Siciliei şi era logodită. Îmbolnăvindu-se mama ei, a plecat cu ea la Catana, ca să se roage Sfintei Muceniţe Agata să o izbăvească sfânta de curgerea de sânge. Când a ajuns la Catana a văzut în vis pe Sfânta Agaţa. Sfânta i-a făgăduit mamei ei tămăduire de boală, iar ei i-a vestit mai dinainte suferinţe muceniceşti pentru Hristos. După însănătoşirea mamei sale, Sfânta Lucia a împărţit toate averile sale săracilor şi era gata să mărturisească pe Hristos, potrivit crestinortodox.ro.
Fiind pârâtă de logodnicul ei, a fost dusă înaintea lui Pashasie, domnul cetăţii, care a poruncit să o ducă într-o casă de desfrâu, ca să fie necinstită. Prin harul lui Hristos însă a rămas curată; au tăbărât mulţi asupra ei, dar n-au putut să o mişte din locul în care se proptea. Pentru că aceia şi-au pierdut nădejdea că o mai pot mişca din loc, şi pentru că nici n-au putut-o arde cu focul ce-i aprinseseră acolo unde stă, căci sfânta era păzită de Dumnezeu, i-au tăiat capul cu sabia.
Rugăciunea la Sfânta Lucia este un ritual. Credincioșii catolici numesc acest ritual novena. După cum sugerează și numele, trebuie respectat vreme de nouă zile consecutiv. Și începe la data de 13 decembrie, când este pomenită sfânta de toți credincioșii creștini.
Rugăciunea la Sfânta Lucia nu rămâne niciodată fără răspuns. Și niciun credincios nu renunță la a-i înălța rugi fierbinți, căci credința a făcut ca dorințele lor să devină realitate.
Rugăciunea pe care este bine să o rostiţi în această zi:
Sfântă Lucia, lumină călăuzitoare spre cer
a celor care se luptă cu valurile învolburate
ale pasiunilor dezordonate şi ale lumii,
te rugăm, mijloceşte-ne
de la veşnicul Soare, Isus Cristos,
harul de a avea şi noi cel puţin o scânteie de iubire,
pentru a-i îndruma pe semenii noştri, prin exemplul bun,
pe calea cea strâmtă spre împărăţia cerurilor.
Înflăcărează-ne mereu, ca să nu se stingă niciodată
lumina credinţei din sufletul nostru, iar la sfârşit
să-l vedem pe bunul Dumnezeu în lumina nesfârşită.
Prin Cristos Domnul nostru. Amin.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…