Ouăle din comerț vin ștampilate cu anumite cifre. Care este semnificația lor și de ce există atenționări cu privire la cifra 3?
Potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), pe fiecare ou trebuie sa fie aplicate, prin ștanțare, urmatoarele informatii, in ordinea de mai jos:
Un cod de doua litere care reprezinta tara de origine (Romania – RO, Polonia – PL, etc.); un cod de doua litere care reprezinta judetul (Buzau – Bz, Bacau – Bc, etc.); un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezinta numarul de ordine in cadrul judetului. Totodata, se aplica, tot prin stantare, pe fiecare ou, data durabilitatii minimale (DDM), care este data pana la care ouale pot fi consumate. Data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului.
Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii. Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la: Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate: oua XL (73g si peste), oua L ( de la 63g pana la 73), oua M (de la 53 g pana la 63) si oua S (sub 53 g);
Numarul de oua aflate in ambalajul de comercializare (cofraj); Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua); Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale; tara de origine; Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare; Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3). Data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului. Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii. Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la: Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate:
oua XL (73g si peste),
oua L ( de la 63g pana la 73),
oua M (de la 53 g pana la 63)
si oua S (sub 53 g);
Numarul de oua aflate in ambalajul de comercializare (cofraj);
Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua);
Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale;tara de origine;
Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare;Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3)
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…