Sari la conținut

Mare atenție la implanturile mamare! Un studiu arată că autorizarea implanturilor mamare a fost o „eroare medicală istorică”. Iată ce probleme grave provoacă „silicoanele”

Din cuprinsul articolului

Mare atenție la implanturile mamare! Un studiu arată că autorizarea implanturilor mamare a fost o „eroare medicală istorică”. Ce probleme provoacă „silicoanele”

 

Cercetătorii israelieni și ruși vin cu vești proaste pentru femeile care au implanturi mamare. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință israelieni și ruși, autorizarea tehnologiei a fost o adevărată „eroare medicală istorică”, încă din 1960.

Așadar, decizia comunității medicale din 1960, de a permite implanturile mamare de silicon, ca intervenții chirurgicale cosmetice și reconstrucție mamară, a fost o adevărată „eroare medicală istorică”, afirmă cercetătorii de la Universitatea Ariel, Centrul Medical Sheba, Facultatea de Medicină Sackler a Universității din Tel Aviv și Ministerul Sănătății Federației Ruse.

„Societatea medicală a considerat în mod eronat siliconul ca fiind un material inert în relație cu corpul uman și cu sistemul imunitar”, au scris cei din echipa condusă de imunologul prof. Yehuda, notează The Jerusalem Post.

Cancer de sânge

Potrivit The Jerusalem Post, echipa a intervievat multe femei cu SBI care aveau oboseală severă, depresie, durere larg răspândită, palpitații, pierderi de memorie, ochi uscați și gură uscată și un tip rar de limfom (cancer de sânge), printre alte complicații.

Unele femei au primit medicamente antidepresive și antipsihotice care nu le-au îmbunătățit starea și chiar le-a înrăutățit-o.

„Atât clinicienii, cât și oamenii de știință ar trebui să lucreze împreună pentru a găsi alternative la implanturile de silicon și pentru a găsi tratamente pentru simptomele severe raportate de către femeile cu SBI și de către alți pacienți cu tulburări suspectate legate de disautonomie autoimună”, au scris ei.

Siliconul nu este un material natural, ci un „polimer ramificat care a fost fabricat din atomi de siliciu.

Astfel, expunerea îndelungată a oamenilor la siliciu s-a dovedit că declanșează boli autoimune”, în care sistemul imunitar al corpului atacă țesuturile și organele din organism.

După multe plângeri, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a impus un moratoriu asupra implanturilor de silicon între 1992 și 1996.

„Mai târziu, FDA a permis utilizarea acestora dacă companiile care le-au vândut furnizau informații relevante cu privire la rapoartele pacienților privind efectele secundare și manifestări clinice în urma implanturilor”, au scris autorii.

Dar, de fapt, companiile au continuat să vândă implanturile și nu au raportat informațiile cerute de FDA.

Un grup din Olanda a raportat că microparticulele unui polimer pot migra către tiroidă, intestin, măduva spinării și chiar rinichi la o femeie care a avut un implant si a murit de cancer la sân.

Sindrom Sjogren

Un mare studiu israelian publicat în Jurnalul Internațional de Autoimunitate în 2018, care compară 20.000 de femei SBI cu 100.000 de controale, a constatat că multe dintre cele care au primit implanturi de silicon au dezvoltat sindromul Sjogren (ochi uscați și gură

uscată), sarcoidoză (pete mici de țesut roșu și umflat se dezvoltă în organele corpului); artrită reumatoidă și fibromialgie (care provoacă durere pe tot corpul, probleme de somn, oboseală și adesea suferință emoțională și mentală).

Cercetătorii au îndemnat furnizorii de asistență medicală, medicii de familie, chirurgii plasticieni și reumatologii să „fie mai conștienți de asocierea implanturilor mamare cu silicon” și de manifestările clinice raportate de pacienții lor, scrie editiadedimineata.ro.

O alternativă la implanturi este folosirea grăsimii de la pacienta însăși pe sâni pentru reconstrucție după îndepărtarea acestora din cauza cancerului de sân (mastectomie); aceasta nu provoacă nicio reacție a sistemului imunitar.

Așadar, mare atenție! Poate că a devenit o modă și multe femei își doresc un bust mai mare, dar cu ce preț?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel