Din cuprinsul articolului
Insuficiența cardiacă, numită uneori „insuficiență cardiacă congestivă”, apare atunci când mușchiul inimii nu pompează sângele așa cum ar trebui.
Când se întâmplă acest lucru, sângele deseori revine și lichidul se poate acumula în plămâni, provocând dificultăți de respirație.
Anumite afecțiuni ale inimii, cum ar fi arterele îngustate(boala arterelor coronare) sau hipertensiunea arterială, lasă progresiv inima prea slabă pentru a umple și pompa sânge în mod corespunzător.
Tratamentul adecvat poate îmbunătăți semnele și simptomele insuficienței cardiace și poate ajuta unii oameni să trăiască mai mult.
Schimbările stilului de viață, cum ar fi scăderea în greutate, exercițiile fizice, reducerea sării (sodiului) din dieta dvs. și gestionarea stresului vă pot îmbunătăți calitatea vieții.
Cu toate acestea, insuficiența cardiacă poate pune viața în pericol. Persoanele cu insuficiență cardiacă pot avea simptome severe, iar unii pot avea nevoie de un transplant de inimă sau de un dispozitiv de asistență ventriculară.
O modalitate de a preveni insuficiența cardiacă este prevenirea și controlul afecțiunilor care o pot provoca, cum ar fi boala coronariană, hipertensiunea arterială, diabetul și obezitatea.
Insuficiența cardiacă poate fi constantă (cronica) sau poate începe brusc (acută).
Unele dintre semnele și simptomele insuficienței cardiace pot fi:
Insuficiența cardiacă se dezvoltă adesea după ce alte tulburări au afectat sau au slăbit inima. Cu toate acestea, insuficiența cardiacă poate apărea dacă inima devine prea rigidă.
În insuficiența cardiacă, camerele principale de pompare ale inimii (ventriculii) pot deveni rigide și pot să nu se umple corespunzător între bătăi.
La unii oameni, mușchiul inimii poate fi deteriorat și slăbit. Ventriculii pot deveni atât de întinși încât inima nu poate pompa suficient sânge prin corp.
În timp, inima nu mai poate ține pasul cu cerințele normale de pompare a sângelui în restul corpului.
Medicul dumneavoastră poate determina cât de bine pompează inima dumneavoastră măsurând cantitatea de sânge care este pompată cu fiecare bătaie (fracția de ejecție).
Fracția de ejecție este utilizată pentru a clasifica insuficiența cardiacă și pentru a determina tratamentul. Într-o inimă sănătoasă, fracția de ejecție este de 50% sau mai mare, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din sângele care umple ventriculul este pompat cu fiecare bătaie.
Cu toate acestea, insuficiența cardiacă poate apărea chiar și cu o fracție de ejecție normală. Acest lucru se întâmplă dacă mușchiul inimii devine rigid din cauza unor tulburări precum hipertensiunea arterială.
Insuficiența cardiacă poate afecta partea stângă (ventriculul stâng), partea dreaptă (ventriculul drept) sau ambele părți ale inimii. Insuficiența cardiacă începe de obicei pe partea stângă, în special ventriculul stâng, care este camera principală de pompare a inimii.
Afaceri ilegale cu materiale sanitare într-un spital din București: Metoda prin care magazionera vindea seringi…
Acești pensionari vor încasa de două ori pensia în decembrie. Luna decembrie 2024 vine cu…
Alimente care poate fi consumate după expirare. Oamenii nu trebuie să aștepte pe cineva din…
Campania „Generația HPV-free”, evenimentul de informare și conștientizare a infecției cu HPV, la Breaza. Dr.…
Horoscop RUNE. Numerologul Mihai Voropchievici dezvăluie că, în perioada 15- 17 noiembrie, Scorpionii vor avea…
Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul de post la care românii ar trebui…