Mare atenție! Acest aliment crește GLICEMIA la cote alarmante

Dacă o persoană se hrănește sănătos și face exerciții fizice în mod regulat, este probabil ca starea de sănătate să fie ideală. În acest sens, tensiunea arterială, colesterolul, trigliceridele și nivelul glicemiei vor fi sub control, în valori adecvate.

Însă, dacă regimul alimentar este nefavorabil și încărcat cu produse bogate în zahăr, sodiu și grăsimi nocive, organismul va fi cu adevărat afectat, iar tensiunea arterială, colesterolul, trigliceridele și nivelul glicemiei vor fi foarte ridicate, ceea ce este foarte periculos.

Subliniind această ultimă substanță, glucoza, „este principalul zahăr care se găsește în sânge. Acesta provine din alimentele pe care le consumați și este principala sursă de energie. Sângele dumneavoastră transportă glucoza către toate celulele din corpul dumneavoastră pentru a fi folosită ca sursă de energie”, explică Medline Plus al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

„Prea multă sau prea puțină glucoză în sânge ar putea fi un semn al unei probleme medicale grave. Un nivel ridicat de glucoză în sânge (hiperglicemie) poate fi un semn de diabet, o boală care poate cauza probleme grave de sănătate pe termen lung”, adaugă aceasta.

Principalele simptome care apar atunci când glicemia este la un nivel ridicat sunt următoarele:

  • Setea crescută și urinări mai frecvente.
  • Vedere încețoșată.
  • Oboseală.
  • Răni care nu se vindecă.
  • Pierdere în greutate atunci când nu încercați să slăbiți.
  • Amorțeală sau furnicături la nivelul picioarelor sau al mâinilor.

De multe ori, oamenii nu acordă atenție dietei lor și nu-și dau seama că există un aliment care pare inofensiv și nu crește nivelul de glucoză din sânge, dar în realitate nu este așa. Acest aliment este reprezentat de covrigi, făcuti din făină de grâu. Dacă este posibil, aceștia ar trebui eliminați din dietă.

„Este bine cunoscut faptul că, dacă mâncați ceva dulce, cum ar fi o prăjitură, nivelul glicemiei va crește. Dar mulți pacienți nu știu că alimentele bogate în amidon, multe dintre ele fără urmă de dulceață, pot crește și mai mult nivelul glicemiei”, relatează Urgent 24 despre covrigi.

Recent Posts

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

24 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

34 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

54 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Citeste si: