Din cuprinsul articolului
Maratonul vaccinării, din nou în București. Valeriu Gheorghiță: „Dacă rata de vaccinare în România ar fi fost peste 80%, azi nu aveam 440 de decese, ci 44”.
Marți, 12 octombrie, șeful campanie de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că maratonul vaccinării revine în capitală. Acesta a spus că are în plan pentru perioada următoare organizarea unui maraton în mai multe centre de vaccinare din Bucureşti, însă trebuie „definitivate toate detaliile logistice legate de personalul medical”.
Gheorghiță a mai adăugat că se intenționează realizarea unui centru de vaccinare cu capacitate mai mare în fiecare sector şi simultan se va organiza maratonul vaccinării. Mai mult, fiecare centru de vaccinare şi fiecare judeţ împreună cu Direcţia de Sănătate Publică poate să extindă programul centrelor de vaccinare în funcţie de cereri.
Șeful campaniei de vaccinare a reamintit și că oamenii se pot vaccina în cabintelele medicilor de familie şi în spitale, atunci când se internează.
„Fiecare centru de vaccinare şi fiecare judeţ împreună cu Direcţia de Sănătate Publică poate să extindă perioada de lucru, programul de activitate al centrului, în funcţie de adresabilitatea pe care persoanele, populaţie o are în respectivele centre.
Există din acest punct de vedere suficientă libertate încât să adaptăm programul de lucru la solicitările pe care oamenii le au”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.
(…) Suplimentar oamenii se pot vaccina în cabinetele de medicină de familie, în spitale, atunci când se internează şi când ajung la spital şi este un lucru important şi de asemenea în centrele de vaccinare care au în momentul de faţă program extins majoritatea şi unde ne putem prezenta direct cu buletinul sau cu programare în platformă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
Maratonul vaccinării va fi tot la sfârşitul unei săptămâni, pe o perioadă de trei zile.
Tot marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti.
În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat – 397 nevaccinaţi şi 45 vaccinaţi, din care 44 aveau comorbidităţi – fiind depăşit numărul de 40.000 de decese.
La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.
Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre tendința de creștere a dorinței de imunizare anti-covid remarcată în ultima perioadă:
„Probabil vorbim de segmentul de populație care în perioada când numărul de cazuri a scăzut foarte mult a amânat decizia de vaccinare. Un alt segment este din răndul celor ezitanți, care au altă percepție a riscului de îmbolnăvire și teamă de boală”.
Șeful CNCAV susține că în special persoanele vurnerabile trebuie să meargă să se vaccineze cât mai rapid.
„Chiar la schemă completă cu doză dublă, chiar și după prima doză avem deja niște beneficii. Avem și schemă cu o singură doză de la Johnson&Johnson, care oferă protecție în timp mai scurt.
Știm acum că vaccinarea completă reduce riscul de infectare de cinci ori pentru Delta.
Dacă ne uităm la câte cazuri avem în fiecare zi, dacă împărțim la 5, vedem câte cazuri am fi avut în realitate dacă am fi avut rată de vaccinare peste 80%.
La acest procent, riscul de deces se reduce de peste 10 ori. Azi, în loc să fie avut 440 de decese, am fi avut cel mult 44″, a concluzionat Gheorghiță.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…