Mâncărime în interiorul urechii? Ce probleme de sănătate poate ascunde?

Mâncărime în interiorul urechii? Te scarpini până ajungi să te zgârii? Tuturor persoanelor, indiferent de vârstă li s-a întâmplat ca la un moment dat să se se confrunte cu această senzație.

Indiferent de cauza mâncărimii, nu este niciodată o idee bună să vă introduceți obiecte în urechi. Puteți să vă deteriorați urechea internă, inclusiv oasele minuscule care vă ajută să auziți.

Unele motive pentru senzația de mâncărime a urechilor:

Acumularea de ceară. Ceara este calea corpului tău de a curăța celulele moarte ale pielii și murdăria din urechi, dar prea mult din ele poate provoca mâncărime.

Nu vă lăsați tentați să încercați să îndepărtați acumularea cu un tampon de bumbac. Acesta împinge ceara mai adânc în interior, unde se poate bloca. În schimb, încercați picături pentru urechi fără prescripție medicală care topesc ceara. Dacă acest lucru nu ajută, consultați-vă medicul. Medicii pot folosi un instrument special pentru a îndepărta în siguranță ceara acumulată.

Dar nu exagera. Urechile te pot mânca și dacă nu au suficientă ceară în interior.

Infecții. Mâncărimea urechilor poate fi uneori un semn al unei infecții a urechii. Bacteriile și virușii le provoacă, de obicei atunci când vă confruntați cu o răceală, gripă sau alergii.

Un astfel de exemplu este și urechea înotătorului: se poate întâmpla când apa rămâne în urechea ta după ce înoți. Prea multă umezeală uzează stratul natural de apărare al canalului urechii împotriva germenilor.

Pentru a opri mâncărimea, va trebui să tratați infecția. Unele pot dispărea singure, dar medicul dumneavoastră vă poate prescrie picături pentru urechi. Este posibil să fie nevoie să le luați de câteva ori pe zi timp de o săptămână. Alte infecții pot necesita o prescripție medicală pe bază de antibiotice.

Alergii cutanate. Pielea din urechi poate provoca mâncărimi din cauza unei reacții alergice. Un produs de înfrumusețare precum spray-ul pentru păr sau șampon ar putea fi vinovatul. La fel și produsele care au nichel, precum cerceii. Plasticul, cauciucul sau metalul pe care îl introduceți în urechi, cum ar fi căștile sau un aparat auditiv, pot provoca, de asemenea, o erupție numită dermatită de contact.

Eczeme sau psoriazis. Dacă aveți aceste afecțiuni ale pielii, este posibil să fiți predispus la mâncărimea canalelor urechii. De obicei, puteți trata aceste probleme cu picături pentru urechi. În cazurile severe, poate fi necesar să luați și pastile de steroizi.

Alergii la mancare. Dacă aveți febră sau alergie la polen, urechile vă pot mânca atunci când mâncați anumite fructe, legume sau nuci. Cunoscut sub numele de sindrom alergic oral, este posibil să observați acest lucru cel mai mult în timpul sezonului alergic.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

30 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

50 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: