Sari la conținut

Mâncarea preferată a lui Arsenie Boca în timpul Postului Crăciunului. Este un preparat ieftin și delicios pe care și-l poate permite fiecare român

Arsenie Boca
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum a căpătat Arsenie Boca puterile supranaturale

În timpul postului Crăciunului, părintele Arsenie Boca avea anumite preferințe culinare. Ce mânca acesta foarte des?

Pe 15 noiembrie 2024, creștinii ortodocși au început Postul Crăciunului. Pe parcursul celor 40 de zile, românii care se încumetă să postească ar trebui să știe că pot încerca mai multe mâncăruri gustoase, simplu de gătit și ieftine. Pe vremea când era în viață, părintele Arsenie Boca a preferat să țină post cu o mâncare simplă: ciorbă de cartofi cu pâine prăjită. Uite cum să o prepari.

Ce mânca Arsenie Boca în timpul Postului Crăciunului

Părintele Arsenie Boca obișnuia să afirme că postul Crăciunului, însoțit de rugăciune, este important pentru curățarea sufletului. Sfântul Ardealului a promovat postul ca formă de purificare spirituală și disciplină interioară, potrvit CSID.

Persoanele care l-au cunoscut pe părintele Arsenie Boca au scos la iveală ce anume îi plăcea să mănânce în perioada în care ținea Postul Crăciunului.

Felul său preferat de mâncare este un preparat pe care și-l poate permite fiecare român. Îndrăgitul sfânt gătea o mâncare simplă, însă foarte gustoasă: supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Acest preparat era socotit un deliciu în mănăstirea Prislop.

Cum se prepară rapid supa de cartofi

„Pentru supa de cartofi, Arsenie Boca începea prin spălarea si curățarea cartofilor, apoi îi tăia în cuburi potrivite. Într-o oală cu apă și sare, fierbea cartofii până deveneau ușor moi, dar nu excesiv. După aceea, într-o altă oală, călea ceapa în puțin ulei de măsline până căpăta o nuanță aurie, adăugând apoi usturoiul zdrobit si o ramură de rozmarin pentru a intensifica aroma.

După ce cartofii erau fierți, Arsenie Boca îi scurgea bine și îi adăuga în oala cu ceapă si usturoi amestecându-i bine. Urma să toarne supa de legume caldă peste aceastã compozitie si să lase sã fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.

Între timp, pentru pâinea prăjită cu usturoi, tăia felii de pâine si le ungea generos cu ulei de mãsline. Apoi freca fiecare felie cu usturoi si rozmarin, dându-le un plus de arome, și le introducea la cuptor timp de aproximativ 10 minute, până deveneau crocante și aurii”, mărturisea unul dintre ucenicii părintelui.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel