Din cuprinsul articolului
Mâncarea miraculoasă. De la fibre la proteine: beneficiile adăugării de germeni în dieta ta
Germeni au fost considerați extrem de sănătoși și pot fi consumați în orice moment al zilei. Sunt sațioși și pot ține foamea la distanță. Tocmai de aceea nu e de mirare de ce acestea sunt numite superalimente.
Puteți face o salată cu varză și să o savurați ca o gustare la mijlocul zilei. Germenii au proteine, calciu și fibre; toate acestea fiind benefice, dar și necesare, pentru organism.
De asemenea, puteți înmuia germeni peste noapte și îi puteți consuma a doua zi.
Germenii au un conținut ridicat de vitamine (vitamina A, complexul vitaminic B, vitamina C și vitamine E), minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, seleniu, crom) și clorofilă (care ajută la detoxifierea organismului și are efect antioxidant).
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale adăugării de germeni în dieta dumneavoastră.
1. Au fibre: Consumul de alimente bogate în fibre ajută la îmbunătățirea mișcării intestinale. Mai mult, este, de asemenea, benefic pentru microbul intestinal și ajută, de asemenea, la controlul nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, este important să monitorizați cantitatea de muguri pe care o consumați într-o zi.
2. Au un conținut scăzut de calorii: Alimentele care au un conținut ridicat de calorii se pot adăuga la greutatea ta și, prin urmare, ar trebui să consumi alimente care au un conținut scăzut de calorii. Germenii au un conținut scăzut de calorii și adăugarea lor la dieta obișnuită nu va crește greutatea.
3. Au proteine: Proteinele sunt extrem de benefice pentru sănătatea ta. Ele ajută la construirea mușchilor și, pe lângă asta, vă ajută să vă mențineți plin mai mult timp. Germenii conțin proteine care sunt benefice pentru sănătatea ta.
4. Pot ajuta la pierderea în greutate: Datorită cantității mari de fibre și proteine prezente în germeni, acestea vă pot ajuta să vă mențineți sătul mai mult timp și să păstrați la distanță mâncatul excesiv.
Germenii sunt, de fapt, semințe încolțite, care au o cantitate nutritivă mult mai ridicată decât cea a plantelor mature. De asemenea, pe lângă beneficiile directe menționate mai sus, vlăstarii au un conținut scăzut de calorii, iar organismul îi poate digera cu ușurință.
Poți să consumi vlăstarii atunci când sunt în mărime mică, sau când au crescut puțin fiind plăntuțe de 2 – 14 cm.
Poți alege dintr-o gamă foarte variată precum: germeni de ridiche, germeni de lucernă, germeni de grâu, germeni de ceapă roșie, germeni de broccoli, germeni de usturoi, germeni de chia, germeni de porumb, germeni de fasole, germeni de sfeclă și nu numai.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…