Diabetul de TIP 2 este cel mai frecvent tip de diabet. La fel ca și alte forme de diabet, una dintre provocările bolii este gestionarea nivelului de zahăr din sânge. Cel mai obișnuit mod de a face acest lucru este prin dietă, la care cercetătorii spun că ar trebui adăugată o nouă legumă.
Diabetul de tip 2 reprezintă 90% din cazurile de diabet, ceea ce îl face cea mai comună formă de diabet. Cazurile de diabet sunt în creștere și ar putea depăși cinci milioane în următorii câțiva ani. Pe măsură ce cazurile cresc, tot mai mulți indivizi vor învăța despre cum să-și controleze glicemia și despre actul complex de echilibrare pe care îl implică. Deși există puține lucruri pe care cineva cu diabet de tip 2 nu le poate mânca, trebuie să aibă mai multă grijă la ceea ce mănâncă.
Aceasta înseamnă o dietă echilibrată din fructe și legume care vă permite să controlați nivelul zahărului din sânge.
Doctorii caută mereu noi modalități de a integra un meniu cât mai complex pentru persoanele cu diabet, iar acum un nou studiu, a sugerat o nouă legumă care să fie adăugată pe listă.
Ignama este un tip de legumă care provine din Asia, Africa și Caraibe.
Adesea confundați cu cartofi dulci, sunt o legumă extrem de versatilă despre care oamenii de știință spun că ar putea fi benefică pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge.
Acest lucru este conform unui studiu efectuat la Universitatea Națională Chonbuk din Coreea, care a constatat că acesta exercită „efecte antidiabetice” și ar putea ajuta la „menținerea nivelurilor de insulină și glucoză”.
Studiul, realizat pe 50 de șobolani, a constatat că șobolanii cărora li s-a administrat igname violet sau caroful violet au avut un control îmbunătățit al zahărului din sânge, apetit redus și o scădere în greutate mai mare în comparație cu grupul de control.
Alte rezultate arată că igname a redus rata de absorbție a zahărului din sânge, ceea ce duce la un control îmbunătățit al zahărului din sânge.
Deși aceste rezultate sunt promițătoare în ceea ce privește efectul ignamei, sunt necesare mai multe cercetări pentru a oferi o legătură concludentă.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…