Mâncarea pe repede înainte, fast-food-ul cel de toate zilele, pentru mulți, este o hrană periculoasă.
Cred că nu există persoană să nu fi aflat până acum că acest tip de alimentație este extrem de dăunător, însă studii recente mai aduc confirmări în plus, dacă mai era nevoie.
În primul rând s-a stabilit. Copiii și tinerii până în 15 ani nici nu ar trebui să guste acest gen de mâncare.
Copiii ar trebuie feriți, pe cât posibil, de fast food. Acest tip de alimentație le slăbește sistemul imunitar.
Specialiștii afirmă că, până la 5 ani, mucoasa intestinală se maturizează. Şi tot până atunci, copilul trebuie să ia contact cu peste 1000 de specii bacteriene care îl vor proteja toată viaţa.
Bacteriile „bune” sunt organisme vii, care comunică între ele, situaţie favorabilă organismului uman. În acelaşi timp, îşi fac numeroase locuri în intestine şi astfel, prin prezenţa lor, nu lasă spaţiu eventualelor bacterii, care provoacă boli.
Aceasta încărcătură bacteriană normală poate fi corect întreţinută printr-o hrană variată: legume, fructe, carne, ouă, brânzeturi. E uşor de destabilizat prin hrană de tip fast food – plină de sare, zahăr, grăsimi de sinteză şi calorii în exces. Aceasta e motivul imunologic pentru care copilul ar trebuie ferit, pe cât posibil, de fast food.