Categories: Stil de viaţă

Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta simplă și delicioasă cu leguma vedetă a primăverii

Cum a început Postul Paștelui, gospodinele prepară mâncare sănătoasă în fiecare zi și îndeplinesc cu sfințenie regulile. Vă prezentăm cum să pregătiți acasă o mâncărică de ștevie ca la restaurant.

Anul acesta, Postul Paștelui a început pe 18 martie, după Moșii de Iarnă și după Lăsata Secului. Postul Mare reprezintă unul dintre cele mai mari posturi din an, însă și cel mai greu, dar este totuși ținut de mulți credincioși, fie din rațiuni religioase, fie datorită beneficiilor pe care postul le aduce sănătății.

Este o perioadă mai dificilă pentru gospodine, deoarece deseori sunt în criză de idei când vine vorba de a prepara ceva nou și gustos pentru întreaga familie.

Vă prezentăm o rețetă ideală pentru o mâncare de ștevie, leguma vedetă a anotimpului.

Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului

Conform unei publicații, una din cele mai cunoscute rețete din județul Constanța este pregătită de călugării de la mănăstirea Dervent. Preparatul tradițional se prepară extrem de ușor și este de ajutor oricărei gospodine când nu știe ce să mai gătească.

Uite cum să pregătești mâncarea perfectă de ștevie și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente

  • 5 – 6 legături de ștevie
  • 6 căței de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 250 ml untdelemn
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de mărar verde tocat
  • sare după gust
  • piper după gust

Mod de preparare

Primii pașii sunt de a se spăla ștevia și de a se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Dupa 10-15 minute de fierbere se toarnă într-o cană o parte din zeama care a fiert.

Următorul pas este de a tăia ceapa mărunt. Usturoiul, de asemenea, se zdrobește, iar apoi se călesc împreună într-o cratiță împreună cu untuldelemn încis.

Peste amestec se adaugă zeama în care ștevia a fiert și făina.

Ștevia rămasă se toacă mărunt și se adaugă treptat în cratiță peste tot amestecul obținut.

Este important să verificați când s-a incorporat cel mai bine și apoi să opriți focul adăugând din nou sare, dar și piper după gust.

Preparatul este gata de servit atât ca fel principal, cât și alături de mămăligă, pilaf de orez sau de cartofi natur, scrie A1.

 

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

28 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

58 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: