Din cuprinsul articolului
Cum a început Postul Paștelui, gospodinele prepară mâncare sănătoasă în fiecare zi și îndeplinesc cu sfințenie regulile. Vă prezentăm cum să pregătiți acasă o mâncărică de ștevie ca la restaurant.
Anul acesta, Postul Paștelui a început pe 18 martie, după Moșii de Iarnă și după Lăsata Secului. Postul Mare reprezintă unul dintre cele mai mari posturi din an, însă și cel mai greu, dar este totuși ținut de mulți credincioși, fie din rațiuni religioase, fie datorită beneficiilor pe care postul le aduce sănătății.
Este o perioadă mai dificilă pentru gospodine, deoarece deseori sunt în criză de idei când vine vorba de a prepara ceva nou și gustos pentru întreaga familie.
Vă prezentăm o rețetă ideală pentru o mâncare de ștevie, leguma vedetă a anotimpului.
Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului
Conform unei publicații, una din cele mai cunoscute rețete din județul Constanța este pregătită de călugării de la mănăstirea Dervent. Preparatul tradițional se prepară extrem de ușor și este de ajutor oricărei gospodine când nu știe ce să mai gătească.
Uite cum să pregătești mâncarea perfectă de ștevie și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
- 5 – 6 legături de ștevie
- 6 căței de usturoi
- 2 cepe potrivite
- 250 ml untdelemn
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de mărar verde tocat
- sare după gust
- piper după gust
Mod de preparare
Primii pașii sunt de a se spăla ștevia și de a se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Dupa 10-15 minute de fierbere se toarnă într-o cană o parte din zeama care a fiert.
Următorul pas este de a tăia ceapa mărunt. Usturoiul, de asemenea, se zdrobește, iar apoi se călesc împreună într-o cratiță împreună cu untuldelemn încis.
Peste amestec se adaugă zeama în care ștevia a fiert și făina.
Ștevia rămasă se toacă mărunt și se adaugă treptat în cratiță peste tot amestecul obținut.
Este important să verificați când s-a incorporat cel mai bine și apoi să opriți focul adăugând din nou sare, dar și piper după gust.
Preparatul este gata de servit atât ca fel principal, cât și alături de mămăligă, pilaf de orez sau de cartofi natur, scrie A1.