Cum sa mananci paste si sa nu te ingrasi, metode de mare ajutor. Poti manca linistita paste chiar si de doua sau trei ori pe saptamana, daca le prepari cu atentie.
Nu trebuie sa le elimini din dieta, caci pot reprezenta un pranz satios si sanatos sau o cina usoara si delicioasa. In schimb, poti face mici modificari care sa te ajute sa reduci numarul de calorii.
Cum sa gatesti paste care nu ingrasa: 5 principii usor de pus in aplicare
1.Mananca pastele cu garnitura de salata
Chiar daca aceasta idee ti se poate parea putin stranie la inceput, vei adora acest nou stil de a consuma pastele fainoase. O multime de retete clasice se preteaza acestei solutii: arrabiata, milanese, carbonara, AOP sau chiar pesto!
Tot ce trebuie sa faci este sa gatesti mai putine paste decat de obicei si sa prepari o mini-salata insotitoare, din frunze verzi asortate. Pune la fiert o cantitate cu 30% mai mica din pastele tale favorite si, separat, spala si rupe frunze de valeriana, rucola, kale si salata creata. Nu trebuie sa prepari un dressing foarte aromat, caci sosul pastelor va fi suficient de gustos.
La final, vei consuma mai putine paste si mai multe frunze verzi. Te vei satura mai repede si, in plus, vei asimila si un plus de vitamine din mixul de verdeturi!
2.Alterneaza tipul de paste
Pastele clasice, din faina alba, nu sunt singurele sortimente existente pe piata, dar sunt cele mai calorice si cele mai lipsite de nutrienti. Daca vrei sa prepari paste care nu ingrasa, alege pastele din faina integrala. Acestea contin fibre importante, care te vor ajuta sa ai o digestie mai buna si, prin urmare, un abdomen plat.
Totodata, incearca si pastele din leguminoase, precum cele din naut, fasole neagra sau linte. Sunt delicioase, mult mai satioase si pline de proteine!