Din cuprinsul articolului
Programul încărcat și stilul de viață haotic ne supun, adesea, unor alegeri alimentare nesănătoase. Fie că preferăm să mergem la restaurant sau comnandăm mâncare acasă, aceste preparate pot reprezenta un adevărat pericol.
Deși credem că mâncarea comandată este de aceeași calitate precum cea pregătită acasă, acest lucru nu este mereu valabil. Mâncarea din restaurant poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate, din cauza ingredientelor dăunătoare folosite.
Sarea este unul dintre aceste ingrediente. Deși este esențială pentru organism, în cantități mari pate crește riscul unor boli grave, care pot duce chiar la deces.
În alte state este obligatoriu ca meniul să afișeze cantitatea de sare. În U.E., meniul trebuie să conțină numai potențialii alergeni.
Deși există tot mai multe restaurante care preferă să aducă ingrediente cât mai curate, procurate de la fermieri locali, nu toate restaurantele fac acest lucru. Este foarte important să căutați astfel de restaurante, mai ales dacă mâncați în oraș în marea parte a timpului.
Dacă nu găsim un astfel de local, putem solicita câteva cerințe la bucătărie. Spuneți-i ospătarului că sunteți la regim, sau aveți o afecțiune medicală. Foarte probabil, vă va crede. Cereți-i să-i spună bucătarului să gătească omogen bucata de carne sau legumele, scrie Realitatea.
Pe urmă, să nu adauge sosuri sau alte ingrediente sărate, sau să nu vă trimită un aliment ținut la marinat. Sunt câteva măsuri simple care vă protejează inima. Excesul de sare crește tensiunea arterială și riscul bolilor coronariene.
Doza zilnică de sare pe care adulții nu trebuie să o depășească este de 6 grame, cam cât o linguriță. Această cantitate include sarea din alimentelele gata preparate, cum ar fi pâinea, precum și cea adăugată în timpul gătitului și la masă.
Pentru copii, situația se schimbă radical. Micuții de până în 3 ani nu trebuie să depășească 2 grame de sare pe zi, 6 grame fiind indicate doar peste 11 ani.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…