Din cuprinsul articolului
Chiar și copiii știu că peștele este un produs incredibil de sănătos și nutritiv. Acesta conține vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe de care organismul are nevoie.
Dacă fructele de mare sunt prezente în dieta fiecăruia, se va reduce semnificativ riscul multor boli. În special, cele care sunt provocate de colesterolul „rău”. Acestea sunt ateroscleroza, accidentul vascular cerebral, atacul de cord.
Cele mai utile specii pentru persoanele al căror nivel de colesterol este ridicat sau care doresc să ia măsuri pentru a preveni ateroscleroza, infarctul și accidentul vascular cerebral sunt așa numiții pești roșii. Cei mai buni dintre aceștia sunt somonul, păstrăvul și barbun. Acești locuitori ai mărilor și oceanelor sunt buni la reducerea nivelului de lipide din sânge.
O alternativă excelentă la peștele roșu scump, pe care nu toată lumea și-l poate permite, pot fi câteva opțiuni mult mai ieftine: macrou; sardine; hering; capelin; eglefin; Proprietățile benefice ale tuturor acestor specii, inclusiv ale peștelui roșu, se păstrează nu numai atunci când sunt congelate, ci și atunci când sunt puse la conservă și chiar afumate.
Dacă mâncați acest produs din când în când, este puțin probabil să obțineți rezultate de durată, potrivit experților de la publicația The Health Site. Rezultatele pozitive sunt observate la persoanele sistematice al căror meniu include produse din pește în diferite variante, dacă nu în fiecare zi, atunci de cel puțin 3-4 ori pe săptămână.
Oamenii de știință care studiază proprietățile benefice ale fructelor de mare sunt de părere că mâncărurile din pește pot și ar trebui consumate în fiecare zi. Mai ales acele tipuri care ajută la scăderea LDL.
S-a dovedit că persoanele cu LDL ridicat nu ar trebui să consume mai mult de 300 mg de alimente care conțin grăsimi pe zi. Dar când vine vorba de produsele din pește, limitele sunt extinse. Pentru că și peștele care conține mai mult de 200 mg de colesterol la 100 g este considerat inofensiv.
Explicația acestui fenomen este simplă: aproape toată grăsimea care compune carnea locuitorilor din adâncuri este formată din acizi grași sănătoși. Aceștia reduc LDL și au un efect benefic asupra metabolismului lipidic.
Produsele din pește sunt cunoscute ca fiind unul dintre cele mai sănătoase și nutritive alimente. Ele conțin întreaga gamă de substanțe de care organismul are nevoie.
În compoziția lor intră vitamine importante – A, C, D, E, grupa B (B1, B2, B6, B12) PP, H. Conțin minerale, dintre care cele mai importante sunt fosforul, calciul, potasiul, sodiul, magneziul, magneziul, sulful, fluorul, zincul, iodul.
Unul dintre activele importante antioxidanți, acizi grași polinesaturați omega-3 și multe altele, sunt motivul pentru care aceste produse se califică drept superalimente. Adică, se numără printre cele care sunt printre cele mai importante pentru organismul uman, conchide sursa.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…