Din cuprinsul articolului
Membrii PNL susțin că managerul Spitalului Județean Botoșani este la bază lăcătuș mecanic. Pe de altă parte, Alexandru Rafila răspunde acuzațiilor și susține că dacă ar fi avut această meserie nu ar fi putut fi angajat ca și manager de spital. Tot Ministrul Sănătății a menționat necesitatea reorganizării activității din acel spital, în urma decesului unei tinere însărcinate în 13 săptămâni, care timp de şapte ore nu a primit îngrijiri.
Alexandru Rafila a fost întrebat , la Antena 3, cum este posibil ca managerul Spitalului Judeţean Botoşani, unde o femeie însărcinată în 13 săptămâni a murit, să fie lăcătuş mecanic.
“Nu cred că e cazul să facem aprecieri la calificarea managerului, nu cred că este lăcătuş mecanic, pentru că dacă era lăcătuş mecanic, nu putea să…cred că a fost la un moment dat, probabil că şi-a completat studiile. Nu putea să fie angajat manager la spital dacă era lăcătuş mecanic”, a explicat ministrul Sănătăţii.
El a precizat că opţiunea corectă a cadrelor medicale în cazul femeii însărcinate care a decedat era cea a unei intervenţii, nu să aştepte până dimineaţa.
“În mod evident această femeie avea sarcina oprită din evoluţie, acest lucru fusese constatat şi fără să fiu de specialitate opţiunea corectă era cea a unei intervenţii, nu să vedem ce se întâmplă până a doua zi dimineaţă.
Am văzut ce s-a întâmplat, lipsa de reacţie şi de interes, am văzut acolo, din păcate, este o mentalitate şi afirmată că atunci când eşti de gardă trebuie să dormi şi nu trebuie neapărat să tratezi pacienţii.
Cred că este o problemă de mentalitate, trebuie gândită, organizată, reorganizată activitatea în acel spital dincolo de sancţiunile pe care ar putea să le dea Colegiul Medicilor sau alte instituţii care fac anchete de natură penală şi care trebuie să se soldeze cu un rezultat care să dea totuşi speranţe oamenilor că lucrurile se pot îndrepta”, a mai declarat Alexandru Rafila.
G4Media.ro a dezvăluit pe 17 iulie că Doina Federovici (PSD), președintele Consiliului Județean Botoșani, l-a numit vineri în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” pe Angel Iulian Călin (56 de ani). El are zero experiență în domeniul sănătății. A terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani.
Angel Călin, managerul Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, a fost eliberat din funcție, miercuri, de Consiliul Județean Botoşani, în subordinea căruia se află spitalul. Demiterea lui Angel Călin vine la aproape o săptămână de la moartea tinerei de 26 de ani care a fost ignorată o noapte întreagă de medici, deși ajunsese la spital cu dureri și sângerări.
Acest gest „nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii”, arată președintele Consiliului Județean Botoșani.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…