Din cuprinsul articolului
Managementul diabetului are nevoie de conștientizare și de unele schimbări în stilul tău de viață. Echilibrarea și scăderea nivelului de zahăr din sânge în mod natural este cheia pentru gestionarea în mod natural a prediabetului sau a diabetului.
Câteva dintre lucrurile pe care le puteți face în fiecare zi sunt:
De asemenea, există câteva suplimente naturale, cum ar fi scorțișoara, un condiment cu miros dulce, care ajută la controlul diabetului pentru utilizare pe termen scurt. Multe studii au legat scorțișoara de un nivel mai bun al zahărului din sânge.
Unele dintre aceste lucrări arată că poate reduce glicemia prin scăderea rezistenței la insulină.
De asemenea, potrivit International Journal of Food Science, un studiu spune că persoanele cu diabet care au inclus 3-6 grame de scorțișoară în dieta lor zilnică, au reușit să reducă nivelul zahărului din sânge cu o cantitate considerabilă.
Scorțișoara, făcută din coajă de copac, este adesea apreciată pentru potențialele sale proprietăți medicinale. Oamenii au încercat scorțișoara pentru a reduce inflamația, pentru a reduce colesterolul și, de asemenea, pentru a lupta împotriva bacteriilor. De mai bine de un deceniu, cercetătorii au lucrat pentru a înțelege dacă poate ajuta persoanele cu diabet.
Numeroase studii au analizat această problemă, iar unele nu au găsit niciun beneficiu de la scorțișoară. Alte studii mici au descoperit că scorțișoara poate scădea nivelul de glucoză, colesterol și trigliceride.
Scorțișoara este bogată în cinnamaldehidă, responsabilă pentru:
Potrivit unui alt studiu pe 69 de pacienți din China cu diabet de tip 2, un grup a luat zilnic 120 de miligrame de scorțișoară, alte 360 de miligrame și o treime un placebo. După trei luni, grupul placebo nu a văzut nicio schimbare, în timp ce cele două grupuri care au luat scorțișoară au scăzut nivelul A1C. –
Potrivit experților în sănătate, glicemia postprandială se referă la nivelul de zahăr din sânge după masă. Nivelul zahărului din sânge poate crește destul de mult după ce mănânci, în funcție de mărimea mesei și de câți carbohidrați conține.
Un ceai făcut cu pudră de scorțișoară sau scoarță fierbinte poate face treaba foarte bine, reducând inflamația, care poate deteriora celulele corpului și poate contribui la boli cronice.
Medicii recomandă să bei ceai de scorțișoară după cină pentru a echilibra valorile glicemiei. Cercetările spun că face acest lucru prin încetinirea ritmului cu care alimentele vă golesc stomacul.
Multe alte studii sugerează, de asemenea, că scorțișoara scade zahărul din sânge după mese prin blocarea enzimelor digestive care descompun carbohidrații în intestinul subțire.
Scorțișoara este, de asemenea, încărcată cu antioxidanți, care ajută la reducerea stresului oxidativ, un tip de deteriorare a celulelor care sunt cauzate de radicalii liberi nocivi. Potrivit experților în sănătate, stresul oxidativ este legat de dezvoltarea aproape tuturor bolilor cronice, inclusiv diabetul de tip 2.
Persoanele care suferă de diabet nu pot produce suficientă insulină, ceea ce duce la un nivel ridicat al zahărului din sânge. Și astfel, condimentul ajută la scăderea zahărului din sânge, la combaterea diabetului imitând efectele insulinei și la creșterea mișcării zahărului din sânge în celule.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…