Din cuprinsul articolului
Maladia secolului face prăpăd. Depresia este cea mai răspândită afecțiune psihică, considerată de experți ca fiind boala secolului. OMS arată că la nivel mondial, peste 300 de milioane de persoane suferă de această boală. Mulți dintre suferinzi aleg destinații exotice pentru a se trata. Dar, din nefericire, în unele cazuri, o călătorie într-un loc de basm nu ajunge pentru a vindeca problemele de sănătate ale oamenilor.
Desirée Halaseh, instructorul de yoga român din Bali, a spus clar dacă aceste destinații exotice îi ajută pe cei ce trec prin schimbări puternice să se vindece, potrivit csid.ro.
Doar că în unele cazuri, doar o călătorie într-un loc de basm nu este suficientă pentru a vindeca probleme de sănătate grave cum este depresia cronică. Ajutorul medical specializat și medicația specifică se impun în aceste cazuri, alături de terapii advjuvante: respirație conștientă, yoga, socializare, plimbare etc.
„Realitatea din spatele pozelor și a postărilor de tip „blessed” e de cele mai multe ori complexă și foarte diferită. Trăiesc de 2 ani într-un loc de care se vorbește folosind numai apelative la superlativ, unde poate tocmai din acest motiv ajung oameni care au nevoie de o schimbare majoră în viață. Fie că trec printr-o despărțire, demisie, burnout sau boală, toți vin aici să le fie mai bine”, explică Desirée Halaseh.
Promisiunea acelui mai bine venit la pachet cu biletul de avion spre destinația exotică pare a fi o idee bună?
Un loc magic nu rezolvă din păcate și probleme adânci precum depresia cronică, spune specialistul.
”Recent, după un dans ecstatic în comunitate am aflat că cineva a decis să încheie drumul către sine brusc și fără nici o avertizare. Suferea de depresie cronică. Mi-a luat câteva momente să aflu că o știam, ne-am întânit la multe evenimente și terapii, ba chiar de Revelion am împărțit o îmbrățișare și rămăsesem cu impresia că e bine. Îi e bine. Dar nu îi era deloc”, a povestit instructorul de yoga român. De altfel și povestea ei cu yoga, meditația are la bază o situație în care nu se mai simțea bine în propria piele, potrivit csid.ro.
„Am început să fac mișcare, yoga, să meditez și să respir conștient pentru că mă durea tot corpul și nimic din lume nu mai funcționa pentru tristețea mea permanentă” a explicat Desirée. ”M-a prins, de 5 ani mă mișc așa zilnic, nu pentru că trebuie ci pentru că e varianta mea mea de gestionare a stresului, anxietății și momentelor când terapia prin vorbire nu mă mai ajută” a explicat instructorul de yoga.
„Practic, atunci când te miști, mintea ta e ocupată cu prezentul și nu mai pendulează între ce s-a întâmplat ieri și ce s-ar putea petrece mâine. În plus e o cală naturală de a stimula producția de serotonină. Știi hormonul fericirii. Sunt studii care spun că persoanele care se confruntă cu depresie au un nivel mai scăzut de serotonină în organism.
Așadar, „Yoga, meditația și respirația te ajută să te relaxezi și să gestionezi cu mai multă reziliență stările de anxietate și depresie, cresc capacitatea sistemului respirator și poți efectiv respira ușurat și personal găsesc că în timp devine o ancoră de centrare, stabilitate fizică și emoțională și calm”, a încheiat instructorul de yoga.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…