Un studiu pe 10 pacienți cu Alzheimer a scos la iveală că maladia ar putea fi reversibilă. Pacienții și-au redobândit memoria prin schimbarea dietei, a obiceiurilor de somn, a mișcării și a unor medicamente.
Unii dintre participanții la studiu nu mai puteau merge la muncă din cauza bolii avansate, însă după terminarea studiului, au reușit să-și reia activitatea cu performanțe îmbunătățite.
Studiul a fost publicat în revista Aging și e primul care arată că pierderile de memorie provocate de maladia Alzheimer pot fi reversibile.
Tratamentul a cuprins un program complex terapeutic combinat cu schimbări ale dietei, stimularea creierului, exerciții, optimizarea somnului, medicamente și vitamine specifice.
Nu a fost descoperit niciun medicament care să stopeze sau să încetinească evoluția Alzheimerului, iar tratamentele disponibile nu fac decât să amelioreze simptomele.
Noua cercetarea a fost realizată de Buck Institute for Research on Aging în colaborare cu UCLA Easton Laboratories for Neurodegenerative Disease Research.
Coordonatorul studiului, dr. Dale Bredesen speră să paveze o nouă cale către primul tratament eficient împotriva Alzheimerului. Medicul spune că abordarea sa este personalizatăcși croită pentru fiecare pacient în parte și se bazează pe teste complexe care ajută la determinarea celei mai bune terapii pentru creierul fiecărui pacient.
”Toți acești pacienți au probleme cognitive bine definite sau au fost diagnosticați cu Alzheimer. Însă, în urma studiului, testele au arătat că pacienții au ajuns de la anormal la normal,” a completat medicul.
Unii dintre pacienți nu mai mergeau la muncă sau se chinuiau să-și îndeplinească sarcinile. Toți au reușit apoi să-și recapete slujbele, ia performanțele lor s-au îmbunătățit.
Dr Bredesen a spus că descoperirile sunt foarte încurajatoare, însă e nevoie de mai multă cercetare.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…