Din cuprinsul articolului
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat luni seară, într-un interviu la Antena 3 CNN, că Legea 360 este „o lege bună pentru pensionarii din România”. Ea a subliniat că „aduce beneficii și echitate pentru aceștia” și oferă „un mecanism sustenabil de creștere a pensiilor, indiferent de deciziile ad-hoc luate de factorii politici”.
„Noua lege are o formulă foarte clară și benefică pentru toți pensionarii – are trei componente, numărul total de puncte e format din trei componente – punctele contributive, care sunt acumulate datorită contribuțiilor de asigurări sociale, aferente veniturilor pe care pensionarul le-a avut, punctele necontributive asimilate, care sunt obținute datorită perioadelor de studii, armată, șomaj, detenție politică sau prizonierat, dacă e cazul, și punctele obținute datorită vechimii în muncă, datorită stagiilor lungi de cotizare, peste 25 de ani, punctele de stabilitate”, a explicat ministrul Muncii la Antena 3 CNN.
Bucura-Oprescu a mai explicat că „toți pensionarii din sistemul public trebuie să beneficieze de dreptate în interiorul sistemului”.
„Obiectivul principal al reformei este acela ca dacă pensionarii care au lucrat în condiții speciale și deosebite de muncă au muncit la fel și au contribuit la fel, adică aceeași perioadă cu aceleași venituri, să aibă aceeași pensie, indiferent de momentul în care au ieșit la pensie.
Acesta este obiectivul principal al reformei, astfel încât toți pensionarii din sistemul public să beneficieze de dreptate în interiorul sistemului public de pensie. Important e că cei mai mulți vor câștiga și nicio pensie nu scade”, a mai spus ministrul.
De asemenea, ea a mai afirmat că „legea 360 e o lege bună pentru pensionarii din România”.
„Legea 360 e o lege bună pentru pensionarii din România, aduce beneficii pentru pensionari, aduce echitate pentru ei, aduce un mecanism de creștere sustenabilă a pensiilor, indiferent de deciziile ad-hoc ale factorului politic, fiindcă avem art. 84 alin. 3 care nu va mai permite oamenilor politici să decidă dacă cresc sau nu cresc pensiile.
În fiecare an, în ianuarie, pensiile vor fi majorate.
Legea e aferentă jalonului 214 din PNRR, iar aici România și-a luat angajamentul că vreme de cinci ani nu va umbla la prevederile acestei legi, iar după cinci ani trebuie să analizăm împreună ce e cel mai important pentru evoluția societății românești”, a mai adăugat ministrul Muncii.
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…