Sari la conținut

Magneziul. Importanța colosală a acestui mineral

Magneziul este implicat în peste 300 de reacții metabolice esențiale. O variantă bună de a-ți mări aportul de magneziu este să bei sucuri verzi.

Deficitul de magneziu îți perturbă ritmul circadian, somnul și producția de melatonină.

Există multe alimente bogate în magneziu, cele mai importante sunt: spanacul, semințele de dovleac, ciocolata amăruie, migdalele și mangoldul sau sfecla elvețiană.

O proastă asimilare a magneziului este legată de o imunitate slăbită și de probleme vasculare și metabolice.

O modalitate eficientă de a trata depresia și de a-i elimina efectele adverse este monitorizarea nivelului de magneziu și de a corecta carența.

Lipsa magneziului înseamnă un risc mai mare de boli cardiovasculare. Magneziul este al patrulea mineral ca importanță în corpul uman.

Mai mult, știați că un nivel corespunzător de magneziu în corp vă poate scădea riscul de a dezvolta cancer? Malabsorbția magneziului este legată de un sistem imunitar slăbit și de problemele vasculare și metabolice.

Pe cale naturală, se obține mai greu decât calciul, în zilele noastre. Acum 100 de ani, beneficiai de 500 mg de magneziu doar dintr-o dietă alimentară normală. Acum avem noroc dacă beneficiem de 200 mg, întrucât agricultura nu se mai face atât de natural cum ne-am dori. Așadar, pe cât posibil, achiziționați legume locale, de la producători.

Oamenii au nevoie de magneziu, lipsa lui duce la deficit de magneziu, iar această condiție nu este una de dorit, întrucât mineralul acesta este vital atât pentru sănătatea fizică, cât și mentală.

Ca o statistică îngrijorătoare, de exemplu, 68% dintre americani au deficit de magneziu, adică mai bine de jumătate!

Aproape în orice boală este identificată carența de magneziu. Specialiștii prevăd că în 2020, magneziul va eclipsa toate celelalte minerale în popularitate, vânzări și necesitate.

Carența de magneziu este strâns legată de consumul excesiv de alcool. Magneziul este extrem de important pentru sănătatea oaselor, întrucât ajută la absorbția calciului în oase.

Primul semn care îți indică o carență de magneziu este amețeala. Cercetătorii ne spun că un nivel de avarie al magneziului sporește riscul de a face diabet, boli inflamatorii cronice, obezitate.

Unele studii arată că suplimentele de magneziu te pot scăpa de migrene. Este posibil să existe o legătură strânsă între depresie și lipsa de magneziu.

Cele mai bune surse naturale de magneziu sunt: legumele cu frunze verzi, algele, cerealele integrale, leguminoasele, semințele, fructele oleaginoase, ciocolata neagră, bananele, cacaoa, avocado, broccoli,

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel