Sari la conținut

”Mă simt foarte bine după ce am intrat la menopauză”. Angelina Jolie vorbește despre cum i s-a schimbat viața după extirparea ovarelor

Angelina Jolie-Pitt a povestit despre schimbările pe care i le-a adus menopauza timpurie, cauzată de extirparea ovarelor.

După ce a suportat şi o dublă mastectomie preventivă în urmă cu doi ani, pentru a-şi reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer, actriţa Angelina Jolie – care şi-a pierdut mama, bunica maternă şi o mătuşă din cauza acestei boli – a primit un apel telefonic din partea medicului ei, la începutul acestui an, care i-a comunicat rezultatele unui test sangvin.

Potrivit declaraţiilor vedetei hollywoodiene, publicate într-un editorial apărut în The New York Times, medicul i-a spus actriţei că testul în cauză a dezvăluit prezenţa în organismul ei a unor markeri biologici care ar putea fi interpretaţi ca semnale ale unui cancer aflat într-un stadiu incipient. După ce a făcut mai multe teste, a decis să își extirpeze și ovarele și trompele uterine deoarece gena BRCA1 pe care o poartă, e responsabilă și de apariția cancerului ovarian.

Deși operația de extirpare a ovarelor a împins-o într-o menopauză timpurie, vedeta declară că se simte foarte bine în pielea ei. ”Mă simt matură și m-am obișnuit cu ideea. Sunt fericită că m-am maturizat…Nu vreau să fiu tânără din nou”, a adăugat Angelina.

angelina-jolie-pitt-family

„Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea. Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»”, a adăugat vedeta americană.

 angelina-jolie-pitt-november-2015-cover-x1

Experţii în oncologie au lăudat decizia vedetei hollywoodiene de a face în mod public această dezvăluire, considerând că editorialul scris de Angelina Jolie va creşte gradul de conştientizare în rândul publicului larg asupra importanţei pe care o au testele genetice şi operaţiile cu rol preventiv în ceea ce priveşte scăderea riscului de cancer mamar şi ovarian.

„Îmi scot pălăria în faţa ei”, a spus profesorul Robert DeBernardo, specialist în ginecologie şi oncologie la Ob/Gyn & Women’s Health Institute din cadrul Cleveland Clinic. „Ea a făcut mult bine pentru femeile din lumea întreagă, crescând gradul de conştientizare în privinţa testelor BRCA şi a opţiunilor pe care le au femeile”.

„A fost o decizie incredibil de curajoasă”, spune Marleen Meyers, profesor şi medic la Laura and Isaac Perlmutter Cancer Center, afiliat Langone Medical Center din New York.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel