Categories: Ştiri sănătate

„Mă pot reinfecta cu altă tulpină a coronavirusului dacă am trecut deja prin boală?” Medicul Valeriu Gheorghiță explică

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății monitorizează patru variante îngrijorătoare ale coronavirusului. Varianta Alfa (britanică), varianta Beta (sud-africană), varianta Gama (braziliană) și varianta Delta (indiană) sunt cele patru tulpini de interes, cu o contagiozitate mult mai crescută. Dintre acestea, varianta Delta pare să fie cea mai puternică. Te poți reinfecta cu o altă tulpină a coronavirusului, dacă ai avut deja COVID provocat de o tulpină diferită?

Experții în sănătate susțin că răspunsul imun obținut în urma infecției cu o anumită tulpină nu este suficient pentru a te proteja deo posibilă reinfectare cu o tulpină diferită. Astfel, dacă ai avut deja COVID provocat de tulpina Alfa, spre exemplu, răspunsul imun s-ar putea să nu fie suficient pentru a te proteja împotriva variantei Delta.

Răspunsul imun obținut în urma bolii s-ar putea să nu te protejeze de o altă tulpină a coronavirusului

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, dezvăluie cum o altă tulpină te poate afecta, deși ai avut deja o formă de COVID. De asemenea, susține că riscul poate fi evitat urmând schema completă de vaccinare.

„Este o particularitate a răspunsului imun obținut prin boala naturală, și anume faptul că nu ne protejează suficient de bine față de riscul de reîmbolnăvire cu alte variante virale, cum este și tulpina Beta, tulpina sud-africană, cum este și tulpina Delta.

Aici încă nu avem suficiente informații ca să spunem cu tărie că într-adevăr așa este, însă știm într-adevăr că persoanele vaccinate cu schemă completă sunt protejațe într-o măsură foarte mare față de îmbolnăvirea cu această tulpină nouă.

Tocmai de aceea, trebuie să înțelegem, marea partea oamenilor nu știu că au trecut prin această infecție cu SARS-CoV-2, poate au avut un titru mic al anticorpilor și, chiar dacă s-ar testa, anticorpii pot să fie negativi și nu ai de unde să știi că ai trecut sau nu.

Sau, chiar dacă ai un nivel redus al anticorpilor, nu avem un prag de la care suntem convinși că vom fi protejați sau un prag de la care știm că nu suntem protejați. Tocmai de aceea, orice persoană, indiferent că a trecut sau nu prin infecția cu SARS-CoV-2, cunoscut sau nu, trebuie să se vaccineze tocmai pentru a fi mai bine protejați atât ei, cât și cei din jurul lor”, explică medicul, potrivit Rador.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

18 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

37 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

58 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: