Din cuprinsul articolului
Acest val al pandemiei de coronavirus afectează tinerii și copiii de toate vârstele. Astfel, pentru a-i proteja și pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, autoritățile ar putea extinde campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, de luna viitoare.
În timp de varianta Delta continuă să se extindă, vaccinarea rămâne cea mai bună metodă de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit specialiștilor.
Luna viitoare ar putea începe și la noi în țară vaccinare anti COVID a copiilor de peste 5 ani cu serul produs de Pfizer BioNTech.
Virusul SARS-Cov-2 îi afectează și pe cei mici în acest val al pandemiei, numărul deceselor în rândul copiilor fiind mult mai mare decât în precedentele valuri. COVID nu este gripă, iar tulpina Delta, cea care se răspândește acum, este cea mai contagioasă – a subliniat cercetătorul specializat în neuroștiințe Ovidiu Jurma, potrivit RRA.
El a adăugat că reticența față de lucrurile noi, cum ar fi vaccinul anti COVID, este naturală, însă ce poate face boala este mult mai riscant decât a te vaccina.
„În general, cei care se uită la riscurile privind vaccinarea compară copilul o dată scos din context și o dată presupunând că nu o să se infecteze sau că forma de infectare va fi foarte ușoară la copii.
Din punctul meu de vedere, este un risc foarte mare, pentru că vedem că boala devine nu numai mai infecțioasă, dar și mai virulentă, în sensul în care provoacă forme mai grave de boală inclusiv la copiii.
Se vede asta mai ales în România, din păcate, unde pandemia a fost lăsată să evolueze liber în valul patru, inclusiv prin deschiderea școlilor până la incidențe enorme, pe care nicio altă țară nu și le-a permis până acum și în felul acesta în doar două luni și jumătate, nici atâta, am avut mai multe decese în rândul minorilor decât în toată perioada precedentă a pandemiei.
La un număr mai mic de infectări am avut la fel de multe decese într-o perioadă de patru ori mai scurtă. În general, infectarea este mult mai periculoasă decât vaccinarea”, a explicat cercetătorul Octavian Jurma.
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…