Categories: Ştiri sănătate

Lucruri pe care nu le știai despre alergia la ambrozie. Aceste alimente sunt interzise în timpul alergiei! Manifestări mai puțin cunoscute

Alergia la ambrozie este declanșată de sensibilitatea la o plantă numită ambrosia artemisiifolia. Aceasta provoacă simptome specifice alergiilor și, de asemenea, poate agrava manifestările unor afecțiuni preexistente, precum astmul bronșic.

Ambrozia este o plantă care provoacă o alergie puternică. Deși majoritatea persoanelor își fac griji numai primăvara, din acest punct de vedere, perioada de polenizare a ambroziei este toamna, până în luna octombrie.

Cu atât mai mult, alergia la ambrozie poate declanșa anumite alergii alimentare, un lucru mai puțin cunoscut despre această afecțiune.

Astfel, pentru a evita declanșarea altor alergii, este recomandat să eviți anumite alimente.

Evită aceste alimente dacă ai alergie la ambrozie

Prof. Univ. Dr. Evelina Moraru a explicat, potrivit DC News, cum poate influența alergia la ambrozie declanșarea altor alergii și manifestări digestive.

„Printre manifestările clinice ale alergiei la ambrozie este faptul că pot include şi manifestări digestive. Cum? Pentru că există manifestări clinice încrucişate. Pentru alergia la ambrozie există nişte epitropi comuni, structuri comune ale alergenilor între ambrozia care dă acele manifestări respiratorii şi alte plante sau alimente. De aceea poate apărea alergia alimentară.

Pe cei alergici la ambrozie trebuie să îi sensibilizezi şi să le spui, tu, ca specialist, ‘atenţie!’, şi să le faci o educaţie a dietei. E o listă întreagă. Nu are voie să consume produse de floarea-soarelui, castraveţi, dovlecei, pepene verde sau galben, banane, miere de albine, uneori şi merele. E dramatic totuşi ce se întâmplă cu ei. Poţi să îi recomanzi un sirop de tuse după ce el vine la tine, ca medic, pentru tuse. Îi recomanzi să se ferească de ambrozie, dar fără să vrei îi dai un sirop de tuse pe bază de miere de albine. Sunt lucruri extrem de nuanţate şi dificil de înţeles pentru unii. Până la urmă tratamentul acestei alergii este ca o reţetă din asta complicată în care trebuie să urmezi toţi paşii”, a explicat prof. univ. dr. Evelina Moraru.

 

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

16 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

46 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: