Lucruri neștiute despre beneficiile argintului. Argintul era folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională ca antiseptic, în tratarea bolnavilor de tuberculoză, dar și ca dezinfectant.
Apa păstrată în vase de argint are calitățile unui antibiotic natural extrem de eficient, tacâmurile din argint erau folosite de cei bogați, iar preoții săvârșesc Sfânta Împărtășanie cu lingurițe de argint. Apa sfințită rezistă, de asemenea, o perioadă lungă de timp în recipiente din argint.
Știința a confirmat că ionii de argint au efect bactericid, astfel că pot distruge nu mai puțin de 650 de viruși și germeni. Cei care consumă apă cu argint se spune că trăiesc mai mult, iar dacă porți bijuterii din argint ești mai calm, mai liniștit. De asemenea, argintul răspunde la PH-ul pielii tale.
Chinezii au fost printre primii care au descoperit virtuțile argintului, aceștia practicând acupunctura folosind ace din argint, iar fenicienii transportau apa, vinul și laptele în vase de argint pentru a le păstra nealterate. În vechime, greci utilizau tacâmuri din argint pentru a evita infecțiile precum disenteria și împiedicau alterarea laptelui folosind o monedă de argint.
Înainte de descoperirea penicilinei, argintul era principalul dezinfectant.
În prezent, NASA utilizează pe stațiile cosmice argintul coloidal pentru a transforma apa reziduuală în apă potabilă.
Argintul este, totodată, și un puternic antioxidant natural distrugând radicalii liberi, cauza a peste 60 de boli, printre care și cancerul. În domeniul chirurgiei, argintul este utilizat pentru unirea vaselor cerebrale.
Cel mai eficace aport de argint este cel coloidal, care se absoarbe în sânge foarte repede.
Organismul uman are nevoie zilnic de 0,088 mg de argint.
În ultimii ani, argintul coloidal este folosit în tratarea unor boli precum SIDA, revigorând sistemul imunitar din organism.
Apa cu argint coloidal se bea pe stomacul gol, din recipiente ambalate corespunzător, atenție la sursele de unde cumpărați această apă. În plus, ea se depozitează în locuri întunecate și nu cu temperaturi înalte.
Acesta este un articol informativ și nu înlocuiește consultul medical.