Sari la conținut

Loperamid Biofarm 1mg/5ml x 100ml, mas.dozat.

sursa foto: indiatvnews.com

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Loperamid Biofarm cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

–  Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

–  Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

–  Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc.

LA COPII, MEDICAMENTUL VA FI UTILIZAT DOAR LA RECOMANDAREA MEDICULUI.

–   Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionat? in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

In  acest  prospect  gasiti:

1.              Ce este Loperamid Biofarm si pentru ce se utilizeaza

2.              Inainte sa utilizati Loperamid Biofarm

3.              Cum sa utilizati Loperamid Biofarm

4.              Reactii adverse posibile

5.              Cum se pastreaza Loperamid Biofarm

6.              Informatii suplimentare

 

1.              CE ESTE LOPERAMID BIOFARM SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

 

Clorhidratul de loperamida este un medicament de tip opioid cu proprietati antidiareice.

Este util in tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice la adulti si copii cu varsta peste 2 ani.

 

2.              INAINTE SA UTILIZATI LOPERAMID BIOFARM

 

Nu utilizati Loperamid Biofarm

– daca sunteti alergic (hipersensibil)  la clorhidratul de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale Loperamid Biofarm;

-daca suferiti o acutizare a rectocolitei ulcero-hemoragice;

-la copii cu varsta sub 2 ani.

 

Aveti grija deosebita cand utilizati Loperamid Biofarm

Tratamentul cu loperamida poate fi insotit, daca este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide trebuie stabilit in functie de gravitatea diareei, varsta si starea dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra.

In cazul diareei acute, daca nu se observa nici o ameliorare de la inceperea tratamentului, trebuie intrerupta administrarea loperamidei si medicul va reevalua schema de tratament.

Loperamida nu trebuie utilizata ca tratament de prima intentie in dizenteriile acute insotite de hemoragie digestiva inferioara si de valori crescute ale temperaturii corpului.

Nu trebuie utilizata in cazul diareei aparute in cursul tratamentului cu antibiotice cu spectru larg de actiune, cand este posibila aparitia unei colite pseudomembranoase. In acest caz, trebuie evitat orice tratament care produce staza digestiva.

Administrarea loperamidei trebuie intrerupta daca apare constipatie sau distensie abdominala.

Loperamida trebuie utilizata cu prudenta daca aveti insuficienta hepatica.

 

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Este recomandat sa se evite administrarea concomitenta a medicamentelor cu actiune identica sau asemanatoare.

 

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Desi studiile preclinice au evidentiat absenta efectelor embriotoxic si teratogen, iar loperamida se excreta in laptele matern in concentratii foarte mici, administrarea in timpul sarcinii si alaptarii se face numai dupa evaluarea raportului dintre beneficiul terapeutic pentru mama si riscul posibil pentru fat.

Se recomanda a se avea in vedere proprietatile opiacee ale medicamentului, care pot avea efect asupra functiei digestive a nou-nascutului sau sugarului.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament poate determina uneori reactii adverse, cum ar fi somnolenta usoara si tranzitorie sau vertij, putand influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

 

3.              CUM SA UTILIZATI LOPERAMID BIOFARM

Se recomanda rehidratarea pe cale orala sau parenterala in functie de intensitatea diareei, varsta si particularitatile pacientului.

Se administreaza pe cale orala.

 

Diaree acut a

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani

Doza recomandata initial este de 4 mg clorhidrat de loperamida (20 ml solutie orala Loperamid Biofarm). Ulterior, se recomanda o doza de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Loperamid Biofarm) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 16 mg clorhidrat de loperamida (80 ml solutie orala Loperamid Biofarm).

 

Copii

Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani

Loperamid Biofarm se administreaza numai la recomandarea medicului.

Doza recomandata initial este de l mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Loperamid Biofarm), dupa primul scaun diareic.

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Loperamid Biofarm) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 3 mg clorhidrat de loperamida (15 ml solutie orala Loperamid Biofarm).

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani

Doza recomandata initial este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Loperamid Biofarm) dupa primul scaun diareic.

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Loperamid Biofarm) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 4 mg clorhidrat de loperamida (20 ml solutie orala Loperamid Biofarm).

Copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 ani

Doza recomandata initial este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Loperamid Biofarm)) dupa primul scaun diareic.

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Loperamid Biofarm) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 6 mg clorhidrat de loperamida (30 ml solutie orala Loperamid Biofarm).

 

Diaree cronica

Adulti

Doza recomandata este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Loperamid Biofarm) de 1-3 ori pe zi.

Copii cu varsta peste 8 ani

Doza recomandata este de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Loperamid Biofarm) de 1-2 ori pe zi.

 

Cat timp se administreaza Loperamid Biofarm? Durata tratamentului la adulti este pana la doua zile. Durata tratamentului la copii va fi stabilita de catre medic

 

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Loperamid Biofarm

Simptome: deprimarea sistemului nervos central cu diminuarea vigilentei, somnolenta, mioza, hipertonie, deprimarea centrului respirator, incoordonare motorie si ileus.

Copiii sunt mai sensibili la efectele asupra sistemului nervos central.

Daca apar astfel de simptome, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente din cadrul celui mai apropiat spital.

 

Tratament: antidotul este naloxona.

Se recomanda supraveghere medicala timp de 48 de ore de la ingestie pentru a observa din timp semnele unei eventuale deprimari a sistemului nervos central.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

4.              REACTII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, Loperamid Biofarm poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Cea mai frecventa reactie adversa care poate sa apara este constipatia, situatie in care se recomanda modificarea dozei.

Alte reactii adverse semnalate au fost: reactii de hipersensibilitate (de exemplu, eruptii pe piele), dureri abdominale, balonari, greata, varsaturi, cefalee, oboseala, somnolenta, vertij, uscaciunea gurii.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

5.              CUM SE PASTREAZA LOPERAMID BIOFARM

 

Nu utilizati Loperamid Biofarm dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A se utiliza in maxim 30 zile de la prima deschidere a flaconului.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.              INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine Loperamid Biofarm

-Substanta activa este clorhidrat de loperamida, 1 mg in 5 ml solutie orala.

-Celelalte componente sunt: glicerol, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, vanilina, aroma de caise, apa purificata.

 

Cum arata Loperamid Biofarm si continutul ambalajului

Loperamid Biofarm se prezinta sub forma de lichid limpede, incolor, cu gust dulce, amarui si

miros de caise.

 

Cutie cu un flacon din sticla bruna a 100 ml solutie orala si o masura dozatoare prevazuta cu gradatii de la 2,5 la 20 ml

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

S.C. Biofarm S.A.,

Str. Logofatul Tautu nr. 99, sector 3, Bucuresti, Romania

Acest prospect a fost aprobat in

Septembrie 2007

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel