Din cuprinsul articolului
Loboda, atât roșie, cât și verde sau galbenă, este delicioasă în ciorbele primăverii, acrite cu borş, aguridă sau lămâie. Este bogată în vitaminele E și K, recomandate în tratarea chisturilor ovariene și mamare.
Ajută la detoxifierea și refacerea sângelui, în afecțiunile dermatologice, în bronşitele astmatiforme și în durerile abdominale, sub formă de cataplasme. 100 grame de lobodă conțin peste 10 grame de fibre, care reduc riscul de afecțiuni cardiace, constipație sau diabet. O persoană sănătoasă trebuie să consume zilnic 20 – 35 de grame de fibre.
Loboda conține antocianine şi fenoli, antioxidanți puternici care previn îmbătrânirea prematură, stimulează sănătatea creierului și îmbunătățesc memoria, reduc riscul tumoral și combat infecțiile urinare.
Previne și înlătură astenia de primăvară, are efect mineralizant și vitaminizant, datorită calciului şi betacarotenului, un antioxidant puternic.
Ajută la detoxifierea generală a organismului, încetineşte procesul de îmbătrânire şi ajută la regenerarea celulară. Cu puternice efecte diuretice și laxative, este ideală în curele de slăbire.
Rețineți! Ca și spanacul, loboda conține acid oxalic. De aceea, este contraindicată în cantități mari persoanelor care suferă de litiază renală.
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…
România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…
Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…
Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga pentru anul 2025 continuă să alimenteze temerile legate de…