Sari la conținut

LiveDoc. Cum știi dacă ai un atac de panică sau un infarct? Psihologul Eveline Osnaga ne învață cum să le diferențiem și ce măsuri de prim ajutor să luăm

Sentimentul copleșitor de frică, senzația de sufocarea și bătăile puternice ale inimii sunt simptomele atacului de panică. Statisticle arată că una din trei persoane va avea la un moment dat în viață o astfel de manifestare anxioasă, deseori confundată cu infarctul miocardic, mulți oameni pot fi tentați să caute tratament medical de urgență, însă ulterior descoperă ca a fost vorba de un atac de panică. Tocmai de aceea, psihologul colaborator al Doctorului zilei, Eveline Osnaga, ne explică, în cadrul interviurilor LiveDoc, ce este, de fapt, această tulburare.

Din video-ul de mai jos aflăm răspunsuri la întrebări precum:

Ce e și cum recunoști atacul de panică?

Cum faci diferența între un atac de panică și infarct miocardic?

Ce măsuri luăm în cazul în care ne confruntăm cu un atac de panică?

De ce apar atacurile de panică și ce alte afecțiuni pot ascunde?

Când e cazul să apelăm la ajutorul unui specialist și care sunt modalitățile de tratament?

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel