Miercuri, pe 6 septembrie, la interviul LiveDoc, de pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, vorbim despre reumatism, cu dr. Daniela Opriș, medic reumatolog.
Termenul de reumatism este folosit ca să descrie dureri şi probleme la încheieturi, oase şi muşchi. Reumatismul nu este o boală în sine, ci o denumire generală care arată că ceva nu este în regulă. Există peste 200 de boli reumatice (numite şi afecţiuni musculo-scheletice sau articulare), care afectează numai în Europa peste 100 milioane de persoane. Unele sunt rare, dar altele – ca de exemplu artroza, sunt foarte des întâlnite.
Bolile reumatice pot afecta persoane de orice vârstă, inclusiv copii. Unele forme sunt însă mai frecvente la anumite vârste, după cum unele boli apar mai des la femei sau la bărbaţi.
Cel mai adesea persoanele cu reumatism prezintă durere şi limitarea mobilităţii.
Bolile reumatice au numeroase cauze, nu toate bine cunoscute. Deşi în multe situaţii nu se pot vindeca, medicina modernă a reuşit să facă diagnosticul bolilor reumatice mai uşor şi mai timpuriu, au apărut de asemenea tratamente care aplicate corect şi la timp, cât mai devreme în evoluţia bolii, pot să o controleze foarte bine şi să menţină articulaţiile cât mai sănătoase.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…