Miercuri, pe 14 februarie, la interviul LiveDoc de pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, dr. Rareș Nechifor, radiolog intervenționist, ne va explica ce pot face pacientele cu fibrom ca să scape de operație și să-și salveze uterul, indiferent de numărul și dimensiunea fibroamelor.
Fibromul uterin este una dintre cele mai frecvent intalnite afectuni genitale cu care se confrunta femeile. Cunoscuta si sub denumirea de “pietre ale uterului”, fibromul uterin este o tumora benigna (necanceroasa) care se dezvolta pe tesutul muscular al uterului, in special pe peretii exteriori sau interiori ai acestuia, punand presiune pe organele din jur si generand o durere imensa.
Conform Colegiului American de Obstetrica si Ginecologie, aproape 40% dintre femeile cu varsta pana la 35 de ani dezvolta un fibrom uterin, iar procentul creste odata cu inaintarea in varsta, astfel aproape 70% dintre femeile cu varsta de 50 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin.
Care sunt cele mai bune opțiuni de tratament pentru fibromul uterin vom afla la interviul LiveDoc de la dr. Rareș Nechifor.