Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, ce reguli de alimentație ne ajută să ne ferim de probleme digestive și kilograme în plus, de Paște.
Mai sunt câteva zile până la Paște și, pentru mulți dintre noi, un mare prilej de bucurie, pe lângă simbolistica religioasă a Învierii Domnului, este ospățul alături de cei dragi.
Aşa cum este tradiţia, la noi, gospodinele se vor întrece în pregătirea celor mai delicioase preparate, multe dintre ele pe bază de miel, precum friptură, drob, ciorbă. Ei bine, carnea de miel poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate, dacă nu este consumată cu măsură, mai ales pentru cei care au ținut post, dar și pentru cei care se știu cu probleme de sănătate, precum cele de ficat, boli cardio-vasculare și, mai ales, de colecist.
Medicul nutriționist Laura Ene ne va spune ce reguli de alimentație să respectăm ca să nu ajungem la spital. Vom afla răspunsuri la întrebări precum:
Cum să combinăm corect alimentele la o masă, ca să nu avem probleme digestive?
La ce să fim atenți când cumpărăm carne de miel și care sunt cele mai sănătoase moduri de a găti această carne?
E mai sănătoasă carnea de ied decât cea de miel?
Ce măsuri de prim-ajutor să luăm, în caz de probleme digestive?
Cum scăpăm rapid de kilogramele acumulate în perioada Sărbătorilor?
Cum aducem colesterolul în limite normale, fără medicamete?
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…