Din cuprinsul articolului
Stațiunile renumite de altă dată au redevenit atrăgătoare pentru turiștii români, care au renunțat la vacanțele de la mare din cauza riscului de îmbolnăvire cu E.coli. Stațiunile balneoclimaterice sunt cele mai bune și avantajoase soluții nu doar pentru pensionari ci și pentru tinerii care vor să se bucure de aerul proaspăt și curat.
Stațiunea Călimănești Căciulata a devenit un punct de atracție din ce în ce mai frecventat în ultimii doi ani.
Această stațiune s-a clasat pe locul al doilea în competiția „Destinația Anului” la categoria „Stațiuni turistice”, după Mamaia. Călimănești Căciulata se află la aproximativ 85 de kilometri distanță de Sibiu, 200 km de București și doar 20 km de Râmnicu Vâlcea. Stațiunea este una dintre cele mai râvnite destinații din țara noastră. Este important de precizat că mare parte din clădirile stațiunii au fost restaurate, potrivit EVZ.
Pe lângă faptul că este cea mai mare bază de tratament balnear din Oltenia, stațiunea este atractivă deoarece are o istorie care se scrie încă de pe vremea romanilor. Turiștii vor găsi în această stațiune balneară două parcuri acvatice și foarte multe bazine cu apă termală, care se află atât în incinta hotelurilor, pensiunilor și caselor de vacanță cât și în afara lor.
Stațiunea Călimănești-Căciulata, cea mai renumită stațiune balneo-climaterică de pe valea Oltului, este disponibilă pentru tratamente pe tot parcursul anului.
Tratamentele naturale pentru diverse afecțiuni pornesc de la climatul blând, fără mari variații de temperatură și de la izvoare de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu.
Acestea au fost descoperite în anul 1827 și au concentrație, compoziție chimică și temperatură variabile, fiind hipotonice.
Unele dintre izvoarele cu ape minerale atermale și termale sunt folosite pentru cure interne, iar băile minerale, pulverizații, inhalații, irigații sunt utili în tratamente interne ale afecțiunilor gastro-intestinale, de rinichi, metabolice și nutriție sau în cure externe (băi calde sau reci) benefice în cazul bolilor terapeutice.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…