Din cuprinsul articolului
În timpul îmbătrânirii, corpul suferă diferite modificări, unele dintre ele provenind din deteriorarea naturală a organismului ca urmare a trecerii anilor. Departe de a fi un moment de îngrijorare, bătrânețea ar trebui să fie un moment în care să ne bucurăm de viață.
În acest scop, este esențial să încercăm să ne menținem cea mai bună stare de sănătate posibilă și să ne bucurăm de bunăstare fizică și emoțională prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase în ceea ce privește alimentația, activitatea fizică și sănătatea mentală.
Ultimele două aspecte sunt favorizate de alimentație, atâta timp cât alimentele continuă să furnizeze nutrienții esențiali pentru ființa umană: grăsimi, proteine, apă, carbohidrați, minerale și vitamine. Echilibrul nutrițional este esențial pentru prevenirea apariției bolilor și pentru întărirea organismului.
După vârsta de 50 de ani, anumite componente vitaminice devin esențiale pentru organism, atât de mult încât medicii pot prescrie uneori suplimente pentru a îndeplini cantitatea recomandată pe zi.
Organizația non-profit AARP, care militează pentru protecția persoanelor în vârstă, subliniază că una dintre vitaminele esențiale în această etapă a vieții este vitamina D.
Mai mulți experți sunt de acord cu acest lucru, considerând că este un nutrient esențial în formarea structurii osoase, motiv pentru care poate contribui la menținerea bunei stări a oaselor și la atenuarea riscului de a suferi complicații care le pot altera, cum ar fi osteoporoza, care este mai răspândită la femei.
Biroul de suplimente alimentare al Institutului de Sănătate din SUA precizează, de asemenea, că acest micronutrient stimulează activitatea mușchilor, care, împreună cu alte țesuturi, permite funcții de bază, precum mișcarea sau susținerea organismului.
Această vitamină poate fi găsită în unele alimente, în special în lapte și în derivatele sale, cum ar fi brânza, și în peștele gras. Se găsește, de asemenea, în unele băuturi de origine vegetală, după cum detaliază organizația. O particularitate a acestui nutrient este că poate fi dobândit și prin expunerea controlată la lumina soarelui.
Vitamina B12 este esențială și în timpul îmbătrânirii, datorită efectului său asupra funcției cerebrale. După cum precizează Office of Dietary Supplements, aportul său este necesar pentru producerea materialului genetic în organism. Ca membru al familiei B, este benefică și pentru producția de energie.
S-a constatat că consumul acestuia poate fi util în prevenirea apariției diferitelor tipuri de demență, după cum afirmă AARP. Consumul zilnic sugerat pentru adulți este de 2,4 micrograme, care poate fi obținut din proteine și produse lactate.
Un alt membru al familiei B este B6, care are o varietate de beneficii pentru organism. Biblioteca Națională de Medicină a SUA, Medline Plus, o enumeră ca având un efect protector asupra creierului, ajutând totodată și alte procese interne ale organismului, cum ar fi metabolismul proteinelor.
Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor afirmă că vitamina K ajută la reglarea fluxului sanguin, promovând astfel starea generală de bine. Potrivit Biroului de Suplimente Dietetice, aportul acesteia este, de asemenea, necesar pentru întărirea oaselor.
Cantitatea recomandată de această vitamină la adulți este de 120 micrograme pentru bărbați și 90 de grame pentru femei. Ea se găsește în principal în legumele cu frunze verzi.
Lista micronutrienților esențiali este completată de vitamina C, care este un aliat al adulților în vârstă în întârzierea impactului îmbătrânirii asupra organismului.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…