Din cuprinsul articolului
În noul restaurant destinat studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ al UMF-ului se vor servi circa 1.000-1.200 porții de mâncare pe zi.
Este vorba de noua cantina a Universităţii de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, recent inaugurată, a beneficiat de o investiţie de aproximativ 86.000 de euro, conform Curierul de Cluj.
Restaurantul are o suprafață de 350 mp și 60 de locuri. Rectorul Anca Buzoianu a declarat că UMF oferă meniuri gratuite pentru 350 de studenți cu burse sociale, care provin din medii defavorizate.
Programul cantinei este între orele 12.00-16.00, iar prețurile sunt subvenționate de UMF. Unitatea de învățământ avea în anul 2021 7.307 studenți înscriși.
Prețurile cantinei
Meniul zilnic este afișat pe un panou, alături de prețuri. De exemplu, miercuri, a arătat astfel:
– ciorbă de văcuță – 6 lei
– ciorbă de pui a la grec – 4,5 lei
– pește pane – 8,5 lei
– mușchi de porc cu sos de piper verde – 13 lei
– cotlet de porc la tavă – 6,5 lei
– piept de pui cu sos curry și orez basmati – 13 lei
– șnițel din piept de pui – 6,5 lei
– pulpă de pui la tavă – 6 lei
– morcov baby și brocoli – 3,5 lei
– piure de cartofi – 3,5 lei
– cartofi țărănești – 3 lei
– cuș cuș cu morcovi – 2,5 lei
– salată de sfeclă – 2 lei
– salată de varză – 1,5 lei