Experții din sănătate au refăcut lista obiceiurilor care previn cancerul. Alimentele care ar trebui să dispară din alimentația oricăruia dintre noi

Din cuprinsul articolului

Lista obiceiurilor care previn cancerul. Societatea Americană de luptă împotriva Cancerului a lansat noi obiceiuri și reguli pentru reducerea riscului de cancer.

Actualizarea listei anti-cancer se concentrează pe creșterea activității fizice și pe dezvoltarea unui stil de alimentație sănătos, la fiecare vârstă.

Iată câteva dintre recomandări:

  • Adulții trebuie să facă, săptămânal, între 150 și 300 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată sau 75 până la 150 de minute de activitate fizică de intensitate mare. Realizarea sau depășirea limitei superioare de 300 de minute este optimă;
  • Cel mai bine este să nu bei alcool deloc. Totuși, persoanele care aleg să consume alcool ar trebui să se limiteze la cel mult o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați;
  • Urmați un stil de alimentație sănătos, indifere de vârstă. Acesta trebuie să includă alimente bogate în nutrienți în cantități care ajută la atingerea și menținerea unei greutăți corporale sănătoase, o varietate de legume colorate și leguminoase bogate în fibre (fasole și mazăre), fructe și cereale integrale;
  • Limitați sau eliminați carnea roșie și procesată, băuturile îndulcite cu zahăr, alimentele extrem de procesate și produse din cereale rafinate

Lista obiceiurilor care previn cancerul

„Acest nou ghid anti-cancer continuă să demonstreze că stilul alimentar, nu numite alimente, este important pentru a reduce riscul de cancer și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate”, a declarat Laura Makaroff, vicepreședintele al Societății Americane de luptă împotriva Cancerului.

„Nu există un singur aliment sau un grup de alimente care să demonstreze o reducere semnificativă a riscului de cancer”, a adăugat. „Dovezile științifice actuale  susțin o abordare centrată către un concept mai holistic în ceea ce privește alimentația.”

„Oamenii mănâncă alimente întregi – nu substanțe nutritive – și dovezile continuă să sugereze că este vorba de modele alimentare sănătoase, care sunt asociate cu un risc redus de cancer, în special cancerul colorectal și de sân”, a spus Makaroff.

Recent Posts

Vești pentru toți românii care consumă peste acest număr de kilowați la curent

Vești pentru toți românii care consumă peste acest număr de kilowați la curent. Ministrul Sebastian…

5 minute ago

BBC, despre un candidat la alegerile prezidențiale: A fost sustinut de o campanie agresiva pe social

BBC, despre candidatul prezidențial Calin Georgescu! Candidatul independent la prezidențiale a zguduit scena politică din…

35 de minute ago

Cine este și cu se ocupă fiul lui Călin Georgescu: „Asta mi-a zis tata, scurt și cuprinzător!”

Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…

o oră ago

Fructe și legume pe care să le consumi cu atenție! Dr. Radu Țincu: „Apar forme foarte rare de cancer”

Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…

o oră ago

3 zodii care se vor scălda în BANI până la sfârșitul lunii noiembrie

Noiembrie se anunță a fi o lună cu adevărat de bun augur pentru 3 dintre…

2 ore ago

Medic specialist: La ce niveluri de colesterol trebuie să fii atent?

Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…

2 ore ago

Citeste si: