Din cuprinsul articolului
Lista neagră cu alimentele care distrug metabolismul. „Sistemul endocrin și echilibrul hormonal sunt cele care contează atunci când vorbim despre un metabolism alert”, susține Jillian Michaels. Antrenoarea preferată a vedetelor de Hollywood mai spune că atunci când consumăm anumite alimente care perturbă aceste două funcții, metabolismul are întotdeauna de suferit.
Că să eviți greșelile, trebuie să cunoșți și să treci pe lista neagră cu alimente care distrug metabolismul. În frunte se află zahărul rafinat, pe locul doi sunt cerealele procesate. Ultimul loc îl ocupă soia procesată.
Metabolismul este procesul prin care corpul transformă ceea ce mănânci și bei în energie. În timpul acestui proces complex, caloriile din alimente și băuturi sunt combinate cu oxigen pentru a elibera energia de care are nevoie corpul pentru a funcționa.
3. Soia procesată
Se pare că anumite studii au indicat faptul că soia consumată în exces poate să aibă un impact negativ asupra glandei tiroide. Acest lucru e valabil în special dacă ai un nivel scăzut de iod și suferi de anumite dereglări ale glandei tiroide. Dacă vrei să consumi soia, optează penru variantele organice și produsele fermentate pe baza de soia, potrivit andreearaicu.ro.
2. Cerealele procesate
Atenție!Orezul alb, pâinea albă și pastele din făină albă au un efect similar cu cel a zahărului. Chiar dacă unele persoane se feresc de zahăr, uită adesea că mai sunt și alte alimente care sunt foarte rele pentru metabolism. Făină albă rafinată și toate produsele care o au la baza generează același efect în corp precum zahărul: se digera rapid și cresc glicemia.
„Când sunt consumate în exces, cerealele rafinate aduc în corp anumite substanțe care fac rău metabolismului, cum ar fi glutenul, amidonul și acidul fitic”, explică un nutriționist celebru.
Cerealele procesate conțin zahăr, sare, conservanți. MAi mult, au adaosuri de vitamine/minerale sintetice, care nu pot fi metabolizate corect. Dacă ți-e poftă de carbohidrați, optează pentru cerealele integrale.
1. Zahărul rafinat
Nu cred că este o mare surpriză să-l găsești inclus în această lista, nu-i așa? S-a demonstrat deja de nenumărate ori că zahărul este unul dintre cele mai rele alimente pentru metabolism, precum și pentru sănătate în general. De ce este considerat astfel? Pentru că imediat după ce ai savurat un deșert, nivelul glicemiei crește. Din acest motiv, crește nivelul de cortizol și insulină, că să regleze acest surplus de zahăr, însă antrenoarea avertizează că aceste efecte în lanț pot să aibă un impact foarte puternic asupra metabolismului.
„Avem o mulțime de hormoni în corp. Atunci când ne dorim că metabolismul să funcționeze excelent, trebuie să ne asigurăm că punem la muncă hormonii care lucrează pentru noi, nu împotriva noastră”, avertizează specialistă, citată de WellandGood.
Când ne gândim la ceva dulce, de obicei poftim la ciocolată, biscuți, cookies, clătite, tort. Toate aceste deserturi au o cantitate mare de zahăr rafinat, fără să furnizeze corpului fibre.
Acest lucru împiedică metabolismul să funcționeze corect. De ce nu e bine să consumi zilnic dulciuri concentrate? Acestea sunt digerate foarte rapid de corp. În schimb, alimentele bogate în fibre, pe care ar trebui să le consumi, sunt digerate lent, iar acest lucru stimulează metabolismul să ardă mai multe calorii.
Salvarea metabolismului se face printr-o alimentație corectă. Experții spun că există alimente care îți accelerează metabolismul. printre acestea se regăsesc următoarele: ouăle, cafeaua, ardeii iuți, condimente, cacao, ardei iuți, oțetul, algele și apă.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…