LISTA cu alimente și băuturi care blochează demența. Efecte neurotrofice miraculoase

Pentru a scădea riscul de a avea boala Alzheimer și pentru ca aceasta să nu progreseze până la stadiul de demență se poate interveni asupra stilului de viață la vârsta de 30 — 40 — 50 de ani, în special adoptarea unei diete sănătoase.

Medicul Alexander Myasnikov a dezvăluit ce produse alimentare pot proteja o persoană de demență, blocând dezvoltarea acesteia. Lista include vitamina E, fructe de mare, pește, vin, alimente din cereale integrale, nuci sau ulei de măsline.

În primul rând, medicul reomandă ca fructele de mare să fie incluse în dietă, deoarece conțin o cantitate mare de Omega-3. În plus, specialistul recomandă adoptarea dietei mediteraneene, care presupune consumul de legume, fructe, pește, cereale integrale, produse lactate, pui, nuci și ulei de măsline.

Efecte neurotrofice miraculoase

„Poate părea ciudat, dar alcoolul poate proteja o persoană și de demență, dar numai dacă este consumar în cantități moderate. De exemplu, un pahar de vin roșu (un pahar este recomandat pentru femei, nu mai mult de două pentru bărbați)”, a remarcat expertul. De asemenea, acesta recomandă un aport de vitamina D din surse naturale, precum afine și căpșuni, morcovi și boabe de soia.

În plus, specialistul susţine că și cafeaua previne apariţia demenţei, argumentând printr-un studiu realizat în Mara Britanie privind relația dintre consumul de cafea, apariţia demenței și riscul de accident vascular cerebral. La cercetare au participat peste 360.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani timp de patru ani.

Risc redus de AVC

Astfel, s-a constatat că cel mai mic risc de accident vascular cerebral și demență l-au avut persoanele care consumau 2-3 ceşti de cafea pe zi sau 3-5 ceşti de ceai pe zi, sau o combinație a ambelor băuturi.

Oamenii de știință au descoperit că cei care beau cafea zilnic sunt mai puțin predispuși să sufere de demență și accident vascular cerebral.

Cafeaua conține cantități mari de acizi organici și nutrienți, uleiuri esențiale, cofeină, precum şi vitamina B, grăsimi nesaturate și fibre, care normalizează activitatea creierului. Așa se explică protecția sa împotriva demenței, reducând riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

29 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

59 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: