Lista alimentelor cu conținut scăzut de sodiu, ideale pentru sănătatea inimii

Lista alimentelor cu conținut scăzut de sodiu. Afecțiunile cardiovasculare sunt cauza principală de deces, la nivel mondial. Acestea se dezvoltă ca urmare a stilului de viață nesănătos și a obiceiurilor distructive. Tratamentul poate fi diferit în funcție de persoană și severitatea bolii, însă medicii recomandă, de cele mai multe ori, ca dieta să conțină mai multe alimente sărace în sodiu.

Studiile arată că oamenii consumă de două ori mai multă sare decât doza recomandată de OMS. În mod ideal, catitatea consumată zilnic ar trebui să fie de 5 grame de sare sau 2 grame de sodiu. Produsele intens procesate sunt principala sursă de sodiu, explică Doza de Sănătate.

Alimentele sărace în sodiu te ajută să ai o inimă sănătoasă

Alimentele sărace în sodiu sunt, de obicei, produsele naturale. Cele procesate conțin o cantitate excesivă de sare și sunt primele alimente pe care ar trebui să le eviți dacă te confrunți cu afecțiuni cardiovasculare.

Cerealele integrale

Unele organizații din domeniul sănătății au clasificat orezul brun, fulgii de ovăz și quinoa drept produse care furnizează mai puțin de 5% din aportul zilnic recomandat de sodiu. Leguminoasele, cum ar fi fasolea, mazărea și lintea sunt și ele alimente sărace în sodiu.

Almeida a subliniat faptul că fibrele solubile pot reduce colesterolul rău sau LDL, care înfundă arterele. Ovăzul, quinoa, orzul și porumbul conțin o cantitate mare de fibre. În acest sens, Pereira subliniază faptul că creșterea consumului de fibre la 10 grame pe zi poate reduce riscul bolilor de inimă.

Nuci

Nucile și alunele, cum ar fi arahidele, migdalele, nucile pecan și macadamia, printre altele, conțin mai puțin de 10 miligrame de sodiu la 100 de grame. Valorile cresc până la 37% dacă le prăjești. De asemenea, nucile sunt surse excelente de acizi grași omega-3, recunoscuți de Fundația Spaniolă a Inimii ca fiind buni pentru inimă.

Legume

Legumele proaspete (verdeața, rădăcinile, florile și tulpinile) sunt sărace în sodiu. De fapt, legumele cu frunze verzi pot conține de la 70 miligrame la 150 miligrame de sodiu la 100 grame.

Fructe

În general, fructele au un conținut de sodiu destul de scăzut – sub 10 miligrame. De asemenea, conțin pigmenți care le oferă o mare varietate de culori și au capacitate antioxidantă.

Proteină slabă

Proteinele cu conținut scăzut de grăsimi sunt cea mai bună alegere când vine vorba de carne sau produse vegetale. Carnea de vită oferă peste 50 de miligrame de sodiu, iar peștele proaspăt, inclusiv peștele oceanic, conține între 40 și 60 de miligrame. Două porții de câte 85 grame pe zi asigură un aport adecvat de proteine.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

10 minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

40 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: